Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2013 » Жовтень » 30 » Червоний Хрест і скаути з ОУС розпочали навчання першій домедичній допомозі
22:43
Червоний Хрест і скаути з ОУС розпочали навчання першій домедичній допомозі

ВИШКІЛ  СКАУТІВ   ІЗ  АЗІВ  МЕДИЦИНИ  - РОЗПОЧАВСЯ


  Під час коротких осінніх канікул у житті 

  Округи Львів Організації Українських 

  Скаутів велика подія – розпочався під  

  егідою  Червоного Хреста  вишкіл з Основ 

  першої домедичної допомоги.







Прослухавши коротку  лекцію і  взявши участь у тренінгу скаути освоювали основи надання першої домедичної допомоги. Заняття  організували:  Ірина Апостолюк, - голова Личаківської РО ТЧХ м. Львова та Олександр Мацієвський , -  президент ОУС.




Провели навчання скаутів -  патронажні  медичні сестри Личаківської  РО ТЧХ м.  Львова – Галина Піскоровська та  Юлія  Поліщук.



Вони розповіли про основні типи травм  і  продемонстрували, як  зупиняти  кров при пораненнях, накладати пов'язки при  різного роду  травмах,  а  також показали методи накладання шин на  отримані переломи. 




Медичні сестри розповіли і показали,  як транспортувати постраждалих у різних екстремальних ситуаціях.




Вони продемонстрували, яким чином відновити пораненому чи врятованому з  води постраждалому відновити  дихання.




Здібними учнями і  терплячими «постраждалими» були  скаути: хлопці із  1-ої Скаутської Дружини Львівської ім. Короля Данила (ОУС) та дівчата з 2-ої Скаутської  Дружини Львівської ім. Княгині Ольги (ОУС).


 


Були на заняттях скаути  ОУС з різних районів Львова, а саме: з Сихова, вулиць,  - Личаківської, Дороги  Кривчицької, Мазепи, Грінченка, 700  - річчя Львова, а також з м.  Дублян Жовківського району  Львівщини.




Заняття-тренінг відбулися  у приміщенні Львівської  СШ-99  за  сприяння дирекції школи.




В  майбутньому такі заняття  стануть регулярними. 




Адже скаути повинні  розвиватися багатогранно, і насамперед – дбати як про свою безпеку  при  вишколах і  таборуванні, так і про своїх друзів.



 

Завершуючи тренінг, ми попросили старшого групи дати  характеристику його учасникам. Кортіло переконатися,  чи зерна науки потрапили саме у той грунт,  що потрібно.

Слово взяв  Олександр Мацієвський, президент організації скаутів ОУС. З його слів випливало,  що всі діти  у групі -  взірцеві учні у школі, добрі сини і дочки – вдома, активні скаути – в своїх дружинах.

Серед них є і такий, що доїжджає на велосипеді аж з Глинянського тракту, бо немає маршруток, які б їздили звідти  до його школи. Навіть зимою їде на своєму «всюдиході» на навчання. Крім того, він ходить на футбол, танці і ще на кілька гуртків.



Старші скаути не п'ють спиртного, і не палять, навіть солодке - не їдять, а ходять у фітнест-зали і турбуються про свою гарну статуру. Хлопці у спортзалах займаються гантелями, гирями, тренуються на турніках, інших спортивних знаряддях. До призову в армію -  це  будуть накачані, як  Шварцнегер,  красені.

Вони дружать з книгами.  Один скаут входить в Малу академію в секцію юних математиків. Всі діти задіяні в гуртках і секціях, а дехто навіть записаний і ходить у кілька відразу.

Отже, скаути ОУС - не тиняються по вулицях, не просиджують у вільний час в  соцмережах в Інтернеті, а займаються  самодисципліною,  розширенням ерудиції, фізичним  зміцненням юнацького організму.  

«Окремо хочу сказати про дружинову 2-ї дружини Аню Волошин. – наголосив О. Мацієвський.  - Вона  - студентка Львівського національного університету ім. І. Франка.  Будучи максималістом, вона вчиться  відразу на 2-х факультетах - журналістики і юридичному.




Словом, скаути – майбутня наша еліта.  Від них жодного разу ніхто  не чув яких – небудь нецензурних слів,  не бачив проявів неповаги до старших, чи відсутності турботи про молодших за себе дітей.

Ось такі у нас діти! З ними любо працювати. І хто до нас вступає, ніколи про це не шкодує!» 

Фото  - Ірини Дзіклевич

 Прес - служба Личаківської РО ТЧХ м. Львова

 

Переглядів: 848 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 19.04.2024, 08:03
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024