Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2013 » Листопад » 2 » Увага! Магнітні бурі у листопаді
01:49
Увага! Магнітні бурі у листопаді

БЕЗПЕКА ПРИ АКТИВНОМУ СОНЦІ


У листопада 2013 року на нас знову чекають магнітні бурі.

На початку і в кінці листопада "штормити" не буде, а от

в середині місяця варто бути готовим до невеликої сонячної 

активності:

 




10.11.2013     09:00 -13:00
11.11.2013     07:00 - 09:00
14.11.2013    11:00  - 15:00
15.11.2013    10:00  - 16:00
20.11.2013    05:00  - 08:00

 

Щоб уберегти свій організм від активності магнітосфери, варто дотримуватися найелементарніші заходи безпеки:


-         не зловживати алкоголем

-         скоротити споживання сигарет

-         не нервувати

-         більше часу проводити поза приміщенням

-         бувати ближче до природи

 

Наша довідка:

Метеозалежність — що це?

Самопочуття більшості з нас в тій чи іншій мірі залежить від погоди. Магнітні бурі, перепади атмосферного тиску, різкі скачки вологості повітря - причини дискомфорту і нездужання. За статистикою, близько 73% населення реагують на різкі зміни погоди і більшість з них — жінки. Чи можна впоратися з метеозалежність не вдаючись до пігулок? Так, стверджують медики!

Метеочутливість може раптово виникнути у будь-якої людини. Фактори, що сприяють цьому — малоактивний спосіб життя, недолік сну і свіжого повітря, надмірна вага, захоплення дієтами, стреси. Чим більше людина віддаляється від природи, тим вище у нього ймовірність розвитку метеочутливості.

Серед городян метеопатов на 30% більше, ніж серед сільських жителів. Учені поки не можуть до кінця пояснити механізм впливу погоди на людей. Але, чим більше у людини проблем зі здоров'ям, тим раніше він починає реагувати на погоду, так як порушуються адаптивні можливості організму.

У здорових людей при коливаннях атмосферних чинників змінюється метаболізм. Він підлаштовується під погоду: змінюється гормональний склад, склад крові, активність ферментів. Хворий організм на це не здатний і відгукується нездужанням. Симптоми метеозалежності різноманітні: слабість, головні болі, сповільненість реакцій, ломота в кістках, стрибки тиску, шум у вухах, неприємні відчуття в області серця.

Крім того, зміна погоди здатна спровокувати загострення хронічних захворювань. Особливо залежні від погоди гіпертоніки і гіпотоніки, люди, що перенесли черепно-мозкові травми і переломи кісток. Що робити, щоб собі допомогти?

Прогулятися.  Зробити комплекс  фізичних  вправ.

Якщо метеозведення попереджають про наближення холодного атмосферного фронту і зниженні атмосферного тиску, то вранці напевно метеочутливих людині буде складно встати, з'явиться дратівливість, тривожність, нездужання, можуть загостритися хронічні захворювання легень, нирок, суглобів.

Але це не привід залишатися вдома! Візьміть за правило щодня гуляти не менше 30 хвилин в будь-яку погоду. Так ви привчите організм швидше адаптуватися до зміни погоди. Самомасаж Наступний прийом китайського точкового самомасажу дає прилив енергії і допомагає при занепаді сил. Протягом хвилин активно розминайте середню фалангу мізинця правої руки великим і вказівним пальцями лівої.

При необхідності повторюйте цей масаж через кожні 10-15 хвилин протягом години. Необхідно позбавитися від болю в спині і неприємних відчуттів в області серця? Встаньте під теплий душ і енергійно розітріть усе тіло жорсткою щіткою. Ця процедура не повинна викликати больових відчуттів. Ви відразу відчуєте полегшення Водні процедури Самомасаж спрямований на активізацію кровообігу в організмі в цілому або окремих його областей.

З цією ж метою застосовують для профілактики контрастний душ з перепадом температур 10 С, теплі ванни з оліями або лікарськими травами перед сном. Купіть хвойний екстракт в аптеці і проведіть 12 -15 процедур по 12-15 хвилин з температурою води 37-39С. Розводите екстракт у воді згідно інструкції, що додається. Ці прийоми дозволяють відновити адаптивні здатності організму, заспокоїти нервову систему і налагодити сон. 




Дихальні вправи. Рекомендується робити таку міні гімнастику щодня в добре провітреному приміщенні або на вулиці (в лісі, парку).

При цьому знімається внутрішня напруга, і наводяться в рівновагу всі системи організму. Протягом 5-7 хвилин дихаєте носом як зазвичай, поступово сповільнюючи дихання і роблячи його більш глибоким. Доповніть подих ходьбою на місці протягом 2-3 хвилин.

При цьому вихід повинен бути на пару кроків довше вдиху. Якщо ви метеозалежність, вирушайте на прогулянку по ранках. Саме в ранні години повітря насичене біологічно активним киснем, який необхідний для повноцінного обміну речовин і швидкій адаптації організму до мінливих метеоумов.

Харчування Доведено, що під час магнітних бур знижується кислотність шлункового соку. Виключіть в цей період важку, гостру, жирну їжу, обмежте вживання цукру та м'яса. Перед кожним прийомом намагайтеся випивати хоча б 1/2 склянки свіжого апельсинового соку або води з лимоном.

При різкому перепаді атмосферного тиску включіть в раціон продукти, багаті калієм: банани, родзинки, курагу. Відмовтеся від міцного чаю, кави, алкоголю. Ваш напій — приємний і корисний трав'яний чай! Фітотерапія Скористайтеся відповідними властивостями чаю мате, зеленого чаю, меліси. Хвощ польовий допоможе зняти набряки Валеріана, глід, собача кропива нададуть антидепресивну дію.

Лимонник китайський, женьшень, елеутерокок, родіола рожева володіють вираженим адаптогенною і загальнозміцнюючим властивістю, підвищують стійкість організму до зміни погодних умов. Під час магнітних бур та інших несприятливих погодних явищ частіше надходять виклики в пункти «швидкої допомоги», значно збільшується кількість аварій на дорогах, загострюються хронічні недуги … Магнітні бурі зараз відчувають багато. 

Але якщо здорові люди можуть реагувати на бурю головним болем або дратівливістю, то у людей страждаючих серцево-судинними захворюваннями, реакція може бути набагато серйозніше. За статистикою, під час магнітних бур вдвічі збільшується кількість інфарктів та інсультів. Будьте обережніше: постарайтеся зменшити список намічених справ, перенесіть неприємні розмови і відповідальні зустрічі на інший день, відмовтеся від дальніх поїздок, не сідайте за кермо по можливості, уникайте конфліктів.

Приймайте заспокійливі чаї, тримайте під рукою звичні ліки. Всі пропоновані ради нескладні і викликають довіру. А як ви справляєтеся з поганим самопочуттям під час магнітних бур?

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

Джерело - http://paralleli.if.ua/news/36883.html

 

 

Переглядів: 1420 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 19.04.2024, 04:29
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024