Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2013 » Листопад » 9 » Філіппіни атакував "тайфун століття": загинули вже 100 осіб
15:50
Філіппіни атакував "тайфун століття": загинули вже 100 осіб

СУМНІ  НАСЛІДКИ


Вже понад 100 людей стали жертвами 

найпотужнішого тайфуну "Хайян" на Філіппінах.









Про це повідомляє ВВС з посиланням на дані влади країни.

У зв'язку з наближенням тайфуну "Хайян" на Філіппінах було евакуйовано більше 1 млн осіб, а ще понад 14 млн в 37 провінціях отримали попередження про можливу евакуацію. Швидкість вітру в епіцентрі урагану становить 275 км/год, а пориви перевищують 310 км/год. Висота морських хвиль у зоні циклону перевищує 6 метрів. Основний удар стихії припав по центральній частині Філіппін - островам Самар і Лейте.

Тайфун затопив узбережжя, штормовий вітер зривав з будинків дахи, викликав зсуви на дорогах. Повідомляється, що у порушених стихією регіонах повсюдно порушені комунікації та електропостачання.

Місто Таклобан на острові Лейте знищений майже повністю. За інформацією влади Таклобан, жителі були своєчасно евакуйовані. Тайфун викликав численні повені та зсуви. Більшість будівель в місті сильно пошкоджені або повністю зруйновані. Постраждали основні транспортні магістралі, у зв'язку з чим Таклобан виявився відрізаний від зовнішнього світу. В даний час рятувальні служби намагаються дістатися до постраждалих районів.

Тайфуну "Хайян" була присвоєна вища, п'ята категорія за шкалою ураганів Саффіра-Сімпсона. Хоча за швидкостю вітру з "Хайянем" не може зрівнятися жоден з попередніх ураганів, фахівці відзначають, що ураган рухається дуже швидко і тому не повинен викликати тривалі зливи і повені, які є головною причиною загибелі людей під час тропічних тайфунів.

Метеоролог Джефф Мастерс заявив, що "Хайян" завдав  більших руйнувань на своєму шляху,  ніж будь-який  тропічних циклон ХХ  століття.

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

 Джерело:

http://www.bbc.co.uk/russian/international/2013/11/131109_philippines_typhoon_victims.shtml

 

< 

Переглядів: 671 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 28.03.2024, 11:48
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024