Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2013 » Листопад » 11 » Пожеж з вини людей похилого віку взимку - поменшає: спільна акція Червоного Хреста і вогнеборців Прикарпаття
10:34
Пожеж з вини людей похилого віку взимку - поменшає: спільна акція Червоного Хреста і вогнеборців Прикарпаття

СВОЄЧАСНА ТУРБОТА


   Щорічно у осінньо-зимовий період на Прикарпатті зростає

   кількість пожеж у житловому секторі. Їх причини - нехтування 

   правилами пожежної безпеки під час експлуатації пічного 

   опалення та користування  електрообігрівальними приладами.

 

На жаль, пожежі  найчастіше трапляються в оселях самотніх людей похилого віку, котрим через похилий вік та проблеми зі здоров’ям вже складно стежити за домашнім господарством. Щоб попередити  пожежі в оселях соціально незахищених верств населення за ініціативи Управління  ДСНС в області  спільно з представниками Івано-Франківської організації Товариства Червоного Хреста та міського Територіального центру соціального обслуговування в місті Івано-Франківську систематично проводяться профілактичні заходи, під час яких відвідують помешкання літніх людей.    Під час таких зустрічей з пенсіонерами, рятувальники роз’яснюють господарям осель як дотримуватися елементарних, але таких важливих правил безпеки життєдіяльності при експлуатації пічного опалення, під час користування газо- та електроприладами.




Черговий такий захід відбувся 7 листопада. Рятувальники та працівники соціальних служб першим відвідали помешкання 99-річної  Ганни Андріівни. Жінка живе сама, користується пічним опаленням, тож працівник Управління ДС НС в області нагадав літній господині  правила експлуатації  печі, щоб не допустити біди. Жінка, незважаючи на свій похилий вік, запевнила, що правил пожежної безпеки дотримується неухильно. Ганна  Андріївна рятувальникам вдячна за візит, за турботу про її безпеку,  до того ж,  вона  часто дивиться телевізор і знає,  що у випадку біди   потрібно обов’язково телефонувати на «101».Зважаючи на похилий вік домогосподині , патронажні медсестри міської організації Товариства Червоного Хреста  поміряли жінці тиск та радили як поберегти здоров’я.  

Побували працівники служб в оселі пенсіонерів Олени Григорівни та Івана Михайловича, які живуть у приватному секторі обласного центру. Подружжя користується пічним опаленням, тож  нагадати їм про правила безпеки було не зайве, а щоб усе сказане залишилося у пам’яті людей якнайдовше, працівники служби з надзвичайних ситуацій вручили їм листівки на протипожежну тематику. Люди, у свою чергу запевнили, що дотримуються всіх правил безпеки,  а рятувальникам вдячні за візит, і  вони знають, що у випадку біди їм прийдуть на допомогу.

Загалом того ж дня було відвідано ще ряд житлових будинків, працівники Управління ДСНС в області надали літнім людям кваліфіковані поради та рекомендації  щодо дотримання правил безпеки  життєдіяльності в побуті.




В рамках проведення профілактичних заходів працівники Управління  ДСНС в області поспілкувалися і з мешканцями обласного центру на вулицях міста.  Рятувальники цікавилися ставленням пересічних громадян до власної безпеки та до пожежно-рятувальної служби Прикарпаття, а також  вручили людям пам’ятні листівки застережуючого характеру. Як з’ясувалося у ході спілкування, івано-франківці у побуті досить часто користуються електроприладами, тож усвідомлюють всю небезпеку нехтуваннями правилами експлуатації ними і ставляться до цього відповідально. Досить багато знають містяни і про діяльність пожежно-рятувальної служби Прикарпаття,  про надання допомоги рятувальниками під час виникнення різного роду надзвичайних ситуацій, тож  відчувають себе захищеними, адже у випадку біди завжди можуть розраховувати на вчасну та професійну  допомогу.

Як зазначила начальник відділу зв’язків із ЗМІ та роботи  з громадськістю Управління ДСНС в області, майор служби цивільного захисту Христина Перцович, такі профілактичні заходи спільно з представниками Івано-Франківської організації Товариства Червоного Хреста та міського Територіального центру соціального обслуговування будуть проводитися систематично, аби не допустити  виникнення пожеж  в оселях громадян в осінньо-зимовий пожежонебезпечний період.

 

Фото - www.blitz.if.ua

Джерело:

http://www.blitz.if.ua/?q=news&id=6060

 

Переглядів: 878 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 20.04.2024, 13:24
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 3
Гостей: 3
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024