Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2013 » Листопад » 12 » Червоний Хрест і світова громадськість у подоланні наслідків від тайфуну "Хайянь" на Філіппінах: випуск – 2
13:00
Червоний Хрест і світова громадськість у подоланні наслідків від тайфуну "Хайянь" на Філіппінах: випуск – 2

ЗА   ЗАКОНАМИ  ГУМАНІЗМУ


  Як ми уже повідомляли, 8 листопада,  прес-

 служба  Німецького Червоного Хреста звернулася

 до  громадян із закликом зробити пожертви  для 

 постраждалих від тайфуну "Хайянь" на

 Філіппінах. Таке ж оголошення  на своєму

 офіційному сайті зробив Червоний Хрест 

 Великобританії. 



У неділю, 10 листопада, вони повторили свої Звернення до громадян і повідомили про кричущу ситуацію у зоні стихійного  лиха. Цей почин підтримали національні товариства Червоного Хреста інших країн, зокрема, Бельгії, Італії, Австралії, США та ін.

Гуманітарні наслідки, завдані тайфуном, дуже серйозні . Філіппінський Червоний Хрест , в координації з національними органами влади, прийняли негайні дії для розгортання рятувальних операцій: забезпечення постраждалих притулками для проживання, предметами першої необхідності, продуктами харчування, питною водою, сангігієнічними засобами.

 

Масштаби руйнувань – вражаючі. У зоні стихійного лиха опинилися  944 586 сімей, постраждало 4 мільйони 283 

тисяч 290 осіб, котрі проживають у 39 провінціях. Із них, 71623 сімей ( 330914 осіб) проживали у 1223 центрах 

евакуації. Тайфуном пошкоджено 3438 будинків, з яких - 2055 повністю зруйновані.


Вчора, 11 листопада, на Філіппіни вирушила заступник генерального секретаря ООН з гуманітарних питань Валері Амос . Їй належить оцінити сформовану в країні ситуацію і очолити міжнародні зусилля з ліквідації наслідків тайфуну.

В цей же день п. Валері Амос заявила про виділення ООН 25 мільйонів доларів. Ці гроші передбачається витратити на товари першої необхідності населенню Філіппін , яке опинилося в тяжкому становищі.


 

«Зараз всі наші зусилля спрямовані на якнайшвидше надання гуманітарної допомоги у величезних масштабах » , - підкреслив п. Гінг, начальник відділу координації та відповідних дій ООН повідомив , що населення, котре постраждало від стихії , потребує продовольства , медикаментів і тимчасових притулків .

«Нашим пріоритетом є запобігання подальшого погіршення ситуації у сфері охорони здоров'я в умовах , коли загинули більше 10 тисяч осіб. Необхідно своєчасно поховати їх», - сказав він , підкресливши важливість забезпечення жителів засобами для очищення води.

Крім того , представник ООН відзначив складнощі з доставкою гуманітарної допомоги , які виникають через нанесені тайфуном руйнівні наслідки для інфраструктури  Філіппін.


 

 

У країні закрито багато аеропортів , зруйновані автотраси.  Згідно з повідомленням прес - служби ООН , генсек міжнародної організації Пан Гі Мун у телефонній розмові з главою МЗС Філіппін Альбертом дель Розаріо пообіцяв йому повну підтримку з боку міжнародного співтовариства в ліквідації наслідків стихійного лиха.

Тим часом , згідно з інформацією ІТАР - ТАРС , на Філіппіни вилетів другий літак МНС Росії з рятувальниками і лікарями , яким належить надати допомогу постраждалим від тайфуну.

Про це інформагентству повідомив заступник начальника Національного центру управління в кризових ситуаціях МНС Росії Олег Воронов.

«Ще один Іл -76 вилетів з підмосковного аеродрому Раменське в філіппінське місто Себу . Він здійснить дві посадки на дозаправку : у Красноярську та Хабаровську » , - уточнив він.

Прем'єр - міністр Великобританії Девід Кемерон заявив , що королівство надасть Філіппінам допомогу у розмірі 10 мільйонів фунтів , що дорівнює приблизно 16 мільйонам доларів. Крім того , за словами Кемерона , до Філіппін вже прямує ескадрений міноносець британських ВМС «Дерінг» , команда якого , як передбачається , внесе посильний внесок у процес ліквідації наслідків стихійного лиха.

Крім цього , Великобританія також надасть Філіппінам кілька транспортних літаків своїх ВПС .

Сполучені Штати вирішили направити на Філіппіни авіаносець «Джордж Вашингтон » для надання допомоги в ліквідації наслідків тайфуну.

Як повідомив міністр закордонних справ Канади , ця країна направляє на Філіппіни групу військовослужбовців , які будуть надавати допомогу в ліквідації наслідки руйнівного тайфуну.

Італія вже виділили на гуманітарну допомогу постраждалому населенню Філіппін 1,5 мільйона євро , з яких 

300 тисяч , зокрема , підуть на забезпечення продовольчої  безпеки в постраждалих районах та будуть передані 

через Всесвітню продовольчу програму ООН.  Ще 300 тисяч будуть спрямовані міжнародним організаціям 

МКЧХ та МФ ЧХ і ЧП.

Міністр закордонних справ Італії Емма Боніно також повідомила , що в даний час влада розглядає можливість оголошення про добровільний збір коштів за допомогою звичайних «СМС» з мобільних телефонів.

Нагадаємо , через потужний тайфун президент Філіппін Беніньо Акін 11 листопада оголосив у країні режим 

національного лиха.

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

Огляд прідготувала Ірина Апостолюк

 

 

 

Переглядів: 731 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 20.04.2024, 13:11
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 1
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024