Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2013 » Листопад » 16 » З Всесвітньої молодіжної міжнародної конференції МФ ТЧХ і ЧП у Сіднеї
01:41
З Всесвітньої молодіжної міжнародної конференції МФ ТЧХ і ЧП у Сіднеї

ФОРУМ  ЧЕРВОНОХРЕСТНОЇ  МОЛОДІ  


  У м. Сіднеї в Австралії 

  198 молодих делегатів,

  активних волонтерів

  Червоного Хреста,  з 116

  країн світу взяли участь у

  Всесвітній молодіжній

  конференції МФ ТЧХ і ЧП.


Молодіжні лідери  прийняли Декларацію, яка закликає уряди та гуманітарні організації краще захищати і підтримувати молодих добровольців, усунути бюрократичні бар'єри, які заважають гуманітарній взаємодії молоді, і надати їй право голосу у визначенні подальшого курсу гуманітарної діяльності.

Делегати  опрацювали стратегію, що стосуються участі молоді  у вирішенні найважчих гуманітарних проблем; роботи в напрямку досягнення Ключових Цілей Розвитку Тисячоліття ООН (КЦРТ), боротьби з бідністю, підвищення якості освіти та наданням медичної допомоги, а також глобальні внески молоді у розробку порядку денного аналогічної Конференції у 2015 р.

Ключові Цілі Розвитку Тисячоліття будуть розглядатись державами-членами ООН у 2015 році, а Міжнародна Федерація розпочала консультації для визначення гуманітарних пріоритетів та пріоритетів розвитку, на які буде спрямована робота МФ у найближчі роки. Платформа для голосування «Ваш голос», за допомогою якої учасники озвучували свої ідеї і надії на майбутнє, стартувала у Міжнародний день ​​молоді.

Члени комісії виділили проблеми, які перешкоджають посиленню впливу молоді на громадську думку і політику своїх держав:

-         урядові та гуманітарні лідери часто скептично ставляться до молоді та молодіжної культури;

-         молодь, іноді, не діє, і не говорить про свої проблеми;

-         відсутність у молодих людей можливості розвивати навички та здібності до керівної роботи.

"Ми повинні діяти для завчасного запобігання кризовим та надзвичайним ситуаціям, працювати  над створенням культури миру і взаєморозуміння, а не тільки реагувати під час кризи", - сказав доктор Амал Ємам з Товариства Червоного Півмісяця Єгипету.




"Нерівність, злидні, соціальна маргіналізація - багато з цих питань зводяться до освіти", - зазначила Наталія Василюк, голова Молодіжної Ради при Товаристві Червоного Хреста України (на знімку). - "Ми повинні розвивати навички у молодіжних волонтерських мережах для навчання своїх громадян і розвитку місцевої економіки".


 

Тільки тоді можна буде побачити нові реалії у становищі молоді і громад, у які вони входять. Лише за цієї умови можна буде збудувати світ, в якому громади, що постраждали внаслідок стихійних лих, зазнають мінімальних втрат і швидко відновлюються; світ, в якому люди, захоплені збройними конфліктами, отримали необхідну їм допомогу; і світ , в якому волонтери гуманітарних організацій користуються повагою і захистом. Тільки тоді найбільш вразливі громадяни отримають доступ до базової освіти, базового медичного обслуговування і способу заробити собі на життя навіть у тих районах, що намагаються пристосуватися до тяжких змін клімату.

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

Джерела:

http://www.ifrc.org/en/news-and-media/news-stories/international/global-youth-conference-youth-on-the-front-lines-63697/#sthash.63cVuCXE.dpuf

Переглядів: 729 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 29.03.2024, 15:40
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 3
Гостей: 2
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024