Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2013 » Листопад » 17 » У Всесвітній день пам'яті жертв ДТП Державтоінспекція закликає водіїв ввімкнути світло ближніх фар
17:40
У Всесвітній день пам'яті жертв ДТП Державтоінспекція закликає водіїв ввімкнути світло ближніх фар

КРИВАВА  ДАНИНА  СУЧАСНІЙ  ЕПОСІ


У всьому світі в третю неділю листопада проводяться заходи до Всесвітнього дня пам'яті жертв ДТП. Щорічно в них гине більше 1 млн 200 тис. осіб і близько 50 мільйонів отримують травми. Згідно з прогнозом експертів Всесвітньої організації охорони здоров'я , до 2020 року аварії на дорогах стануть однією з головних причин смертності у світі , якщо не вжити термінових заходів , повідомляє ІА портал Inpress.ua .

 

Департамент Державної автоінспекції МВС України звертається до всіх водіїв 17 листопада, в день пам'яті жертв дорожньо - транспортних пригод, в знак солідарності і підтримки включити світло ближніх фар на транспортних засобах , тим самим вшанувати пам'ять загиблих у ДТП.

Нагадаємо , з 1 жовтня до 1 травня на всіх механічних транспортних засобах поза населеними пунктами повинні бути включені денні ходові вогні , а в разі їх відсутності - ближнє світло фар.

 

«Основна мета цієї вимоги - зменшення ризику виникнення дорожньо -транспортних пригод на заміських дорогах шляхом додаткового позначення транспортного засобу, що рухається » , - підкреслили в ДАІ.

 

Пияцтво за кермом змушує автоінспекторів шукати нові способи боротьби з цим соціальним злом. ДАІ розробила прилад , який не дозволить нетверезому водієві сісти за кермо : він уловлює пари алкоголю і блокує запалювання , тому шофер не зможе завестися і зрушитися з місця.

 

До слова , боротьба столичної ДАІ з лихачами не припиняється ні на хвилину . З тих пір , як на дорогах почали з'являтися пристрої автоматичної фіксації порушень швидкісного режиму ( « Гарпун » ) , водії стали звертати більше уваги на коробки з віконцями на трасах ; а нещодавно стали відомі місця , де є можливість бути « загарпуненними ».

 

Згідно зі статистикою , в нашій країні на кожні 0,1 млн жителів гине в аваріях 18,8 осіб. На першому місці країни Африки і Азії (за рахунок величезної кількості смертельних аварій з мотоциклами та моторолерами ) . Рейтинг не враховує багатьох факторів , таких як відносна кількість автомобілів і т. д. , але дає загальне уявлення про аварійність .

 

Більш докладно про культуру на дорогах і протистояння водіїв та ДАІ читайте у статті Петра Лазарєва «Дорожні війни України - водій проти автоінспектора », яка розміщена на стор.: http://inpress.ua/ru/society/11341-dorozhnye-voyny-ukrainy-voditel-protiv-avtoinspektora

.

Фото  - з вільних джерел в Інтернеті

Джерело:

http://inpress.ua/ru/society/20149-den-pamyati-pogibshikh-v-dtp-gai-prizyvaet-voditeley-vklyuchit-svet-blizhnikh-far

 

 

Переглядів: 646 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 26.04.2024, 09:24
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024