Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2013 » Листопад » 20 » У Парижі на честь загиблих в українському Голодоморі перекрили вулиці
01:44
У Парижі на честь загиблих в українському Голодоморі перекрили вулиці

ВШАНУВАННЯ  ПОЧАЛИ З  НОТР-ДАМ



 Вийти з мовчання про великий Голодомор українці 

 наважилися просто з одного із найгучніших соборів 

 Європи — Нотр-Дам. Вшанування 80-х роковин 

 жахливої трагедії зібрало в Парижі сотні наших

 співвітчизників.

 






Величний собор цього дня стер конфесійні відмінності. Тут зібралися і католики, і православні, і протестанти, передають «Факти» на ICTV.

 

«Кожного року у нас відбувається відзначення цієї події. Але цього року це особливо помітно: українська громада у Франції, а також українці з інших країн приїхали, для того щоб відзначити цю трагічну сторінку в історії українського народу», – каже посол України у Франції Олександр Купчишин.

 

Відзначення почали з покладання квітів біля Паризької Тріумфальної арки. Далі – жалобна хода сотень українців пройшла вулицями французької столиці.

 

Голова 150-тисячної української громади у Франції Наталія Пастернак розповідає, що ще 10 років тому французькі історики не визнавали Голодомору. Тепер усе змінилося, але зупинятись не можна. Про геноцид треба говорити в ім’я правди та всіх загиблих.

 

Підтримати українців прийшов архієпископ Паризький Кардинал Андре Вен-Труа. А духовний провідник українців Франції владика Борис Гудзяк назвав страшні цифри Голодомору: померла кожна 4-та жінка і кожен 2-й чоловік. Він переконаний – історія має жити, щоб українці розуміли своє сьогодення.

 

«Бо цей Голодомор надав таку токсичну травму нам. Те, що ми не довіряємо один одному, що ми говоримо одне, думаємо друге, робимо третє. І ми з цього вийдемо, але тільки з молитвою, тільки з жертвою і тільки з братньою любов’ю», – каже правлячий архієрей Свято-Володимирської єпархії УГКЦ Преосвященніший владика Борис.

 

Нагадаємо, напередодні у містечку Санліс під Парижем освятили храм Святих Бориса і Гліба, який Українська Єпархія Святого Володимира в Парижі придбала наприкінці вересня.

 

Фото – www.vidia.org

Джерело:

http://vidia.org/2013/17279

 

Переглядів: 672 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 19.04.2024, 14:50
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 1
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024