Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2013 » Листопад » 20 » Виставку «Хліб» у Львівському музеї історії релігії відкриють до 80-річчя Голодомору 21 листопада
11:54
Виставку «Хліб» у Львівському музеї історії релігії відкриють до 80-річчя Голодомору 21 листопада

ПАМ'ЯТАЄМО


 

Напередодні скорботної дати, – 80-річчя Голодомору 1932-1933 років, – у Львівському музеї історії релігії 21 листопада відбудеться відкриття виставки «Хліб». Це мистецький проект творчої групи львівських художників, присвячений болючій і складній сторінці в історії українського народу, коли у людини забрали все: право на майбутнє,  на родину і передусім на хліб як основу життя. 


Як зазначають автори проекту, «хліб – це життя. Хліб дає людині силу і енергію. Відібрати хліб означає відібрати життя…».

«І його, це життя, на початку тридцятих років минулого століття відібрали у мільйонів невинних людей, молодих і старих. А скільки ще ненароджених втратила Україна», – йдеться в повідомленні музею.

У День скорботи в Україні приспустять державні прапори, пройдуть жалобні заходи, у храмах відбудуться поминальні богослужіння, до пам’ятних знаків, місць поховань жертв Голодоморів ляжуть траурні вінки та композиції з житніх і пшеничних колосків, по всій країні пройде хвилина мовчання, а в домівках українських родин запалять свічки.

Молоді митці Львова вирішили по-своєму розкрити тему катастрофи України ХХ століття, розкрити її по-сучасному. Ідея, особисте бачення її, втілення у власних творах, подання для перегляду, навіть вибір експозиційної зали – невідреставрованої, обшарпаної – усе це говорить про своєрідне, нетрафаретне подання матеріалу, її глибинність.




У центрі експозиції – живописне двометрове полотно художника-бойчукіста Охріма Кравченка «Голод на Україні», створений ще 1972 року. На стінах – твори, пов’язані з темою Голодомору Остапа Лозинського і Уляни Нищук-Борисяк, виконані в традиційній техніці темперного малярства, графічні аркуші Данила Мовчана. Привертає увагу інсталяційний проект Олі Кравченко. Музика Любка Маріаша та його гра на лірі доповнить колорит виставки.

Презентація мистецького проекту «Хліб» відбудеться у четвер, 21 листопада, о 15.00 в приміщенні Львівського музею історії релігії, що на площі Музейній, 1.

 

Фото – з вільних джерел в Інтернеті

Джерело:

http://zik.ua/ua/news/2013/11/19/vystavkoyu_hlib_u_lvivskomu_muzei_pokazhut_yak_u_lyudey_zabyraly_osnovu_zhyttya_440913

 

 

Переглядів: 620 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 25.04.2024, 14:26
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024