Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2013 » Листопад » 20 » Вісті з парламенту України: народний депутат Іштван Гайдош "наїхав" на Наталію Королевську за гуманітарку
14:56
Вісті з парламенту України: народний депутат Іштван Гайдош "наїхав" на Наталію Королевську за гуманітарку

ГОСТРА  ПРОБЛЕМА


У цьому році в Україні у зв’язку з реорганізацією виникли проблеми з 

визнанням вантажів гуманітарною допомогою, що негативно вплинуло 

на діяльність благодійних організацій.

 

Ситуація ускладнюється тим, що останні вимушені ще й платити за зберігання на складах митниці у разі, якщо його тривалість перевищує визначені терміни. Іштван Гайдош днями знову нагадав про цю ситуацію міністру соціальної політики Наталії Королевській, а Верховній Раді запропонував зміни до відповідного закону для врегулювання проблеми.

 

«Затягування визнання вантажів гуманітарними дуже гальмує діяльність благодійних організацій, зокрема, Червоного Хреста, церков тощо. Їхні представники часто скаржаться на те, що з боку міністерства майже кожен місяць виникають нові процедурні вимоги. У зв’язку з цим я знову звернувся до Наталії Королевської, наполегливо клопотаючи перед керівником Міністерства соціальної політики навести порядок у цій сфері!» — повідомив народний обранець.

 

На думку парламентаря, особливо прикрим є, що за зберігання на складах понад встановлені терміни благодійники мають сплачувати пеню: навіть тоді, коли ця процедура затягується не з їхньої вини. «Справа в тому, що згідно діючих норм ці вантажі на складах митниці зберігають безкоштовно до 120 днів. За перевищення цього терміну вже потрібно платити гроші, причому немалі…» — підкреслив депутат. «У багатьох випадках ці суми були більшими навіть за вартість самого вантажу» — додав він.

 

Саме тому Іштван Гайдош цими днями ініціював внесення змін до Закону України «Про гуманітарну допомогу», згідно яких благодійні організації не мали б платити за зберігання вантажів на складах митниці у разі, якщо відповідні органи визнають їх гуманітарними.

 

«Сподіваюся, що керівник профільного міністерства нарешті зробить конкретні кроки для врегулювання піднятих мною питань, а Верховна Рада розгляне запропоновані мною зміни до закону, депутати підтримають їх. Адже благодійні організації виконують важливу соціальну функцію. Вони допомагають знедоленим людям, пристарілим, сиротам, інвалідам тощо. Цим самим частково беруть на себе тягар держави по забезпеченню соціального благополуччя названих верств населення. Тому держава має сприяти діяльності благодійників, а не гальмувати їх!» — наголосив Іштван Гайдош.

 

Фото -  www.7dniv.info

Прес-служба народного депутата

 

Оригінал статті  див. на сайті:

http://7dniv.info/новини/49699

 

Переглядів: 680 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 29.03.2024, 12:18
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024