Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2013 » Листопад » 20 » 18 листопада у Сопоті завершився Зліт Ордену Всесвітніх Скаутів, до якого належить Організація Українських Скаутів
21:30
18 листопада у Сопоті завершився Зліт Ордену Всесвітніх Скаутів, до якого належить Організація Українських Скаутів

ЗЛІТ OWS  В  СОПОТІ - OWS GET TOGETHER IN SOPOT


18 листопада в Сопоті завершився Зліт 

Ордену Всесвітніх Скаутів, до якого 

належить Організація Українських Скаутів

під назвою "OWS GET TOGETHER IN 

SOPOT”, який  тривав з 15 до 19 листопада 

2013 року. Цей Зліт зібрав близько 200 

скаутів з Польщі, України та 

Великобританії

 



Це перший такий Зліт Ордену Всесвітніх Скаутів за останні принаймі 50 років. Отже, це непересічна подія для всього Ордену Всесвітніх Скаутів.


 

Український склад, а саме - делегацію Організації Українських Скаутів представляла 30-ти особова делегація зі Львова та Черкас, а також з Чернівців.  Спочатку, у перший день Зльоту, відбулася спільна українсько-польсько-англійська мандрівка Гданськом.

 Скаути відвідали Катедральний собор, побували на Вестерн -  Плацце, а також на виставці, присвяченій рухові «Солідарність». Увечері організатори, а це, - Harcerska Gromada Wilków та Krąg Harcerski "Drzewo Pokoju" , -відкрили Зліт.


 

Відбулася лінійка - відкриття Зльоту та Скаутська свічка. Лінійка-відкриття в Ордені Всесвітніх Скаутів відбувається дуже гарно і урочисто. На початку -  церемонія Звіту представника делегації від кожної Організації, яка прибула на Зліт,  а це:


-          Організація Українських Скаутів,

-         Krąg Harcerski "Drzewo Pokoju",

-         Harcerska Gromada Wilków,

-         British Boyscouts and British Girlscouts.


 Після звітування і винесення прапорів трьох країн,- відповідно Польщі, України та Великобританії, - пролунали гімни трьох країн.


 

Девід Кукслі, - Асистент Головного Скаутмайстра Ордену Всесвітніх Скаутів від Великобританії, (він голова British Boyscouts and British Girlscouts,  що  представляв Головного скаутмайстра Ордену Всесвітніх Скаутів на Зльоті), прочитав послання Головного Скаутмайстра Ордену Всесвітніх Скаутів Майкла Фостера.

 

У своєму посланні Головний Скаутмайстер поділився досвідом свого скаутингу та закликав до скаутського

розвитку кожного члена організації. Саме ж послання було прочитано англійською і перекладено польською 

та українською  мовами.


 

Після Лінійки -  відкриття відбулася Скаутська свічка, на якій учасники познайомилися  з кожною Скаутською організацією, делегати якої були присутні на Зльоті.


 

Зокрема представилися Організація Українських Скаутів,  Harcerska Gromada Wilków, Krąg Harcerski "Drzewo Pokoju" та British Boyscouts and British Girlscouts, які розповіли про те чим займаються скаути їх Організацій.

 

Девід Кукслі розповів про історію Ордену Всесвітніх Скаутів - найстарішої всесвітньої скаутської Організації, до якої належить і Організація Українських Скаутів.

Знаменно, що свічка буза збагачена скаутськими піснями на різних мовах. З самого ранку в суботу ,16 листопада, відбулася теренова гра по Сопоту за принципом інтернаціональних патрулів.  В  одному патрулі були англійці, поляки та українці.


 

В суботу увечері зібралися дружинові та асистенти дружинових на зустріч під проводом Девіда Кукслі,  котрий розповів їм про важливість постійної роботи в своїх групах – дружинах.  Він також порадив юним  учасникам зльоту, щоб були ближчими до своїх рядових скаутів, а для цього  треба бути комунікативним, справедливим і завжди - молодим душею. Розповів також про досвід скаутингу у  British Boyscouts and British Girlscouts.


 


В цей же суботній вечір відбулися також ігри інтеграційні та сценки з життя скаутів, які ставилися всіма учасниками на своїх мовах. Були ігри та забави,  однаково цікаві, як з української, так і з англійської та польської сторін.

 

Неділя була днем завершення Зльоту. Спочатку - Свята Меса,  на якій прочитали Святе Письмо та молитви вірних українською, польською та англійською мовами. Після закінчення - скаути заспівали пісню "Човен” українською, англійською та польською мовами.




Зліт завершився Урочистою лінійкою - закриттям. Вона відбулася в Гдині на місці пам'ятного знаку, присвяченого БіПі- засновнику скаутингу.  Звучить останній звіт. Друг Єжи Гах,  - Асистент Головного Скаутмайстра Ордену Всесвітніх Скаутів, - подякував організаторам Зльоту, та всім хто доклався до його проведення, зокрема, п. Ігорю Заблоцькому за розробку банера та скаутам ОУС за смачний тортик для всіх учасників.

 

Через три роки Зліт Ордену Всесвітніх Скаутів відбудеться в іншому місці. Адже Зліт Ордену Всесвітніх Скаутів тепер відбуватиметься кожних три роки.   Перебіг самого Зльоту дозволив скаутам з ОУС помандрували  Гданськом, Сопотом, Гдинею, Любліном та Варшавою.

 

Фото – О.  Мацієвського,

президента ОУС

 

Джерело:

http://skauty.org.ua/blog/ows_get_together_in_sopot_zlit_ows_v_sopoti/2013-11-20-693

 

Переглядів: 697 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 18.04.2024, 19:19
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 1
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024