Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2013 » Листопад » 21 » Публікація у газеті «Вечерняя Москва» американської журналістки Бріттані Лайт про волонтерство у США
11:21
Публікація у газеті «Вечерняя Москва» американської журналістки Бріттані Лайт про волонтерство у США

ГРА  БЕЗ  ПЕРЕМОЖЕНИХ 


 Публікація у газеті «Вечерняя Москва» американської журналістки-стажера

 Бріттані Лайт про волонтерство у США. Подаємо її у повному обсязі.

 








На знімку: Бріттані Лайт у Москві

 

Що таке волонтерство , я вперше дізналася у дитячому садочку. Тоді ми всією групою виготовляли на Різдво листівки нашим ровесникам із сусіднього дитячого будинку, використовуючи для цього кольоровий папір , фарби , наклейки ...

В Америці волонтерство - важливий елемент виховання . Саме такі громадські акції , як допомога дитині з бідної сім'ї в закупівлі необхідного приладдя перед школою, коли ти сам йдеш з ним,  тримаючись за руку, в магазин, розвивають, - розвинули і в мені, - сильне почуття співпереживання.

Важливо з ранніх років усвідомити, що не кожен твій ровесник, як ти, може дозволити собі піти в школу з новим ранцем. Коли я була школяркою, для мене участь у таких акціях було обов'язковою. А зараз - я продовжую робити це саме, але вже добровільно. Мені доводилося прибирати пляжі від сміття , організовувати безкоштовну їжу для бездомних; я викладала англійську іммігрантам і працювала у правлінні одного невеликого некомерційного молодіжно- сімейного фонду .

Що я отримувала і отримую, віддаючи свій робочий час і сили на вівтар благодійності?

Отримую незабутнє відчуття, що я змінила на краще моє оточення; що я допомогла тим , хто у біді. І це дуже потужний стимул - розуміти, що ви вплинули на чиєсь життя, трохи поліпшили світобудову.

Якщо дивитися у масштабах суспільства, то в Америці волонтерство - феномен життєво важливий для країни. Багато пожежників, санітарів екстремальної медицини, військовослужбовців, політиків  є членами добровольчих товариств, тобто вони є волонтерами.

Саме від цих людей часто залежить безпека життя в Америці. У дуже багатьох аспектах діяльності, волонтери - це становий хребет американського суспільства.


Іноді трапляється, втім, що добрі наміри, які зазвичай живлять волонтерство, дають неочікуваний ефект.  Так, після терактів 11 вересня 2001 року президент Джордж Буш - молодший закликав американців здати кров для постраждалих в результаті катастрофи. Бажаючи довести на ділі свій патріотизм , американці буквально паралізували роботу центрів прийому донорської крові. Червоний Хрест та інші організації тоді зібрали набагато більше матеріалу, ніж було необхідно, і чим вони могли обробити. І тисячі літрів крові довелося просто …утилізувати, - а багато американців у результаті такого недбальства розчарувалися у системі донорства крові, і з тих пір на станціях переливання крові частенько відчувається брак донорів. 

Це хороший приклад того, що неорганізоване волонтерство може бути іноді більш шкідливим , ніж корисним. Більшість людей, залучених у волонтерство - беруть участь у ньому з бажання допомогти людям, яким менше, ніж їм, пощастило в житті. Але взагалі причин,  за якими люди в Америці займаються волонтерством, майже стільки ж, скільки і видів таких робіт.

Студенти , які готуються до вступу в коледж, наприклад, часто йдуть у волонтери, щоб збільшити свої шанси на вступ. А так званим «волонтерським туризмом» займаються люди, котрі люблять подорожувати і хочуть допомогти у реставрації старовинних церков, чи попрацювати на будівництві сільських шкіл де-небудь в екзотичних місцях планети.

І не забудемо, що не всі волонтери - дійсно добровольці. Громадські роботи – один з видів стандартних покарань американської пенітенціарної системи. Якщо ви скоїли нетяжкі правопорушення, наприклад, вживали алкоголь до 21 року, вас можуть засудити до 50 годин громадських робіт у встановлений судом час.

В цілому ж, волонтерство - це і є саме життя. Зрештою, всі ми, час від часу, допомагаємо сусідам, та й самі користуємося їх допомогою. Так що скажу коротко: волонтерство - це гра без переможених.

 

 

Бріттані Лайт - репортер газети Greenvich Time зі штату Коннектикут , США . Випускниця університету Бостона, живе у Нью -Йорку, лауреат кількох журналістських премій за репортажі та розслідування. У листопаді цього року Бріттані за програмою обміну проходила стажування у редакції «Вечірньої Москви» ; ця колонка завершує серію матеріалів , написаних нею в Москві. Але ми сподіваємося на продовження співпраці - в особі «Вечірки» Бріттані придбала одразу багато щирих друзів у Росії. Чекаємо нових історій - вже з американського життя !

 

 

Фото – www.vmdaily.ru

Оригінал статті:

 http://vmdaily.ru/news/2013/11/20/igra-bez-proigravshih-223512.html

 

Інформація опублікована у добірці новин за 21 листопада у «Инфоглобусе» Красного Креста:

http://vk.com/club58542888?w=wall-58542888_536

 

Переглядів: 764 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Середа, 24.04.2024, 08:29
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024