Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2013 » Листопад » 22 » Вісті для юних натуралістів: кактусоводи Львова показали 22 листопада свої колекції
18:18
Вісті для юних натуралістів: кактусоводи Львова показали 22 листопада свої колекції

КОЛЮЧІ, АЛЕ  МИЛІ  СЕРЦЮ


  У Львівському міському дитячому еколого-натуралістичному центрі 

   сьогодні, 22 листопада, відкрили виставку кактусів. Великі і маленькі, 

   з колючками і без, – усі рослини принесли колекціонери міста.



 

Про це повідомляє кореспондент ІА ZIK.

«Це перша виставка кактусів у Львові з 1987 року. На жаль, зараз мало людей займаються цим, адже це заняття дуже витратне і вимагає багато часу. Ми не сподівалися, що у Львові збереглося так багато старих любителів кактусів. Приємно, що і багато школярів цим займаються», – розповів директор Львівського міського дитячого еколого-натуралістичного центру Ігор Антахович.

Передбачалося, що львів’яни зможуть побачити лише 60 рослин, але до участі у виставці зголосилося багато колекціонерів, завдяки яким можна побачити понад 200 кактусів.

«Ми обрали для відкриття виставки листопад, бо саме в цей період кактуси в стані спокою: вони готуються до зимівлі і до весняного цвітіння. Весною такий захід провести дуже складно, оскільки кактуси цвітуть. Жоден колекціонер не дозволить переміщати їх, коли вони в такому стані», – зазначив Ігор Антахович.

Свої кактуси принесли члени Клубу любителів кактусів Львова. Габор Алмаші, який є головою об’єднання розповів, що клуб був створений ще в 60-х роках минулого століття. У 90-х через різні причини він розпався. Кілька років тому кактусисти відновили організацію.

«Ми збираємося щомісяця у третю неділю о третій годині в Палаці культури ім. Гната Хоткевича. Вирішуємо проблеми, ділимося новинами, насінням, організовуємо виставки», – розповів Габор Алмаші.

Голова клубу представив на виставці і рослини зі своєї власної колекції. Він зумів виростити у Львові оригінальний мелокактус, який, вважалося, не може вижити в наших кліматичних. У Габора Алмаші ця рослинка навіть дає плоди.

Частину своєї колекції в еколого-натуралістичний центр приніс і 15-річний Ігор. Він уже два роки збирає кактуси. Зараз у хлопця їх понад 200 різних видів. Для рослин йому виділили у помешканні спеціальне місце. Ігор розповів, що за кактусами дуже важко, але й одночасно цікаво доглядати. Кожної пори року вони потребують різного піклування. До прикладу, влітку кактуси потрібно часто підливати, а взимку вони взагалі майже не потребують додаткової вологи.

Також на виставці можна побачити і штучно виведений кактус, який не має хлорофілу. Через те, що така рослина не може сама живитися, її прищеплюють до іншої.


Окрім кактусів в еколого-натуралістичному центрі є сукулентні рослини, які живуть в пустелях та субпустелях.

 

Фото -  з відкритих джерел в Інтернеті

Джерело:

http://zik.ua/ua/news/2013/11/22/kaktusysty_pokazaly_lvivyanam_svoi_kolektsii_441653

 

 

 

Переглядів: 861 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 26.04.2024, 03:25
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024