Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2013 » Листопад » 23 » Скаути з ОУС вшановують пам'ять жертв Голодомору
21:40
Скаути з ОУС вшановують пам'ять жертв Голодомору

ТРАГЕДІЇ -  НЕ  ПОВТОРИТИСЯ !


  Молодь і люди похилого віку, політики й пересічні

  громадяни – всі сьогодні,  23 листопада, схилили

  ввечері голови перед жертвами страшного

  Голодомору 1932-33 рр. в Україні і запалили у

  вікнах свічки.  

 




Пам'ять про цю трагедію об’єднала багатьох українців. Такі рани історичної пам'яті довго загоюються.




Скаути Округи Львів ОУС зібралися вчора, тобто в п'ятницю, 22листопада, на збірку, щоб вшанувати память жертв Голомору та сталінських репресій.




Діти обговорили це безумство в нашому колі, адже ніхто не байдужий, кожен знав про ці події. Хтось поділився розповідями бабусь та дідусів, а хто і прочитав в інтернеті про це вчора. 




На акції були скаути 1-ї скаутської Дружини Львівської ім. Короля Данила (ОУС), скаутки 2-ї Скаутської Дружини Львівської  ім. Княгині Ольги,  скаутки 8-ї Скаутської Дружини Львівської ім. Насті Лісовської (ОУС) з Сихова. Вчорашню збірку-память провела ровер-скаутка Уляна Євчук. 




Сьогодні,  23 листопада 2013 р., делегацію від ОУС Округи Львів на загальноміське вшанування зорганізувала подруга Аня Волошин - Дружинова 2-ї Скаутської Дружини Львівської ім.Княгині Ольги (ОУС) зі скаутками 2-ї Дружини. 




«Голодомор треба пам’ятати не тільки в цей день, про цю трагедію треба пам’ятати  завжди.  Кожній нормальній людині зрозуміло, чим був Голодомор. Це такі речі, які зрозумілі навіть маленьким дітям. За цей час, людей, які були свідками, які потерпіли від Голодомору, стало менше. Але це не означає, що страшні речі можуть забуватися. Є нащадки тих людей, яким розповідали про це, і які будуть розповідати своїм дітям. Чим більше людей будуть вивчати історію свого роду, місцевості, країни, тим більше вони знатимуть про Голодомор». – сказала скаутам Аня Волошин.




Щороку Організація Українських Скаутів долучається до акції памяті жертв Голодомору та сталінських репресій, і вшановує їх.




Милосердя і співчуття – закладаються у характер у дитячому віці. Тільки молодь може вибудувати такий світ, щоб Голодомор в Україні не повторився ніколи.


Фото – прес-служби ОУС

Олександр Мацієвський,

президент ОУС

Переглядів: 711 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 20.04.2024, 14:20
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024