Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2013 » Листопад » 25 » Погода у Львові й в Україні на 25 - 26 листопада
16:04
Погода у Львові й в Україні на 25 - 26 листопада

ПЕРШИЙ  СНІГ


Михайло на «білому коні» 21 листопада до Львова так і не приїхав. Але минуло

 всього кілька днів, і ось за вікном – перший сніг. Термометр показує 0 градусів. 

Вітер дуже слабкий.









Синоптики запевняють, що хмарна погода триматиметься у Львові увесь день. Ранковий дрібний дощ удень змінився на сніг, який ближче до вечора повинен послабшати.




За останні 130 років спостережень 25 листопада макс: 12.8° (1980), мін: -11.9° (1983).

У вівторок в Україні переважатиме мінлива хмарність. 

На більшій частині країни буде суха погода. У північних, східних, місцями в центральних областях і в Криму можливий дощ, місцями зі снігом. Температура повітря вночі становитиме -9...+12 градусів, удень -4... +17. Вітер змінних напрямків, 1-6 м/с.


У північних областях збережеться мінлива хмарність. У регіоні буде дощова погода, місцями зі снігом. Вночі стовпчики термометрів опустяться до -1...+1, вдень температура – від +1 до +9 градусів. Вітер східний та північно-східний, 1-5 м/с.


У південних областях – мінлива хмарність, в регіоні переважно опадів не передбачається. Вночі стовпчики термометрів покажуть 0...+4 градуси, вдень повітря прогріється до +3...+8. Вітер змінний, 1-6 м/с.


У Криму прогнозується мінлива хмарність. У регіоні можливий дощ. Вночі температура повітря складе +4...+12 градусів. Денна температура повітря буде коливатися від +9 до +17. Вітер західний та південно-західний, 1-5 м/с.


У східних областях – мінлива хмарність. У регіоні буде переважно дощова погода, місцями зі снігом. Вночі температура повітря -2...+4 градуси, денна становитиме +8...+10. Вітер переважно східних напрямків, 1-5 м/с.


У західних областях прогнозується хмарна погода з проясненнями, на більшій частині регіону опадів не передбачається. Температура повітря вночі опуститися до -9…0 градусів, удень стовпчики покажуть -4...+4. Вітер змінних напрямків, 1-5 м/с.


У Карпатах – хмарно з проясненнями, в регіоні буде суха погода. Температура повітря вночі до -2, вдень – до +1 градуса. Вітер переважно південно-східний, 1-5 м/с.


У центральних областях – мінлива хмарність, в регіоні прогнозується переважно суха погода. У Вінницькому та Полтавському регіонах місцями можливий дощ. Вночі стовпчики термометрів покажуть -1...+3 градуси, вдень – до 0...+6. Вітер змінних напрямків, 1-5 м/с.




Народний прогноз погоди: 25 листопада вшановується пам’ять святителя Івана Милостивого, патріарха Олександрійського. На Івана зазвичай буває сніг. Якщо дощ на Івана Милостивого, то, знову ж таки, відлига буде до Введення (4 грудня). У давнину пророблювали такий ритуал: у сніг, який щойно випав, вставляли соломинку, якщо вона провалиться, значить, сніг зійде, якщо не провалиться — залишиться на землі. Якщо сніг цього дня випадав, то вважалося, що зима довго з місця не рушить і весна буде пізньою.


Фото – О. Апостолюка              

Джерело:

http://ua.sinoptik.ua/погода-львів

 

 

Переглядів: 1132 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 27.04.2024, 04:13
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024