Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2013 » Листопад » 25 » Увага – досвід: на Дніпропетровщині відзначили Всесвітній день відмови від куріння
17:37
Увага – досвід: на Дніпропетровщині відзначили Всесвітній день відмови від куріння

ФЛЕШ-МОБИ  ПРОТИ  ТЮТЮНОПАЛІННЯ


  У регіоні до святкування Всесвітнього дня відмови від куріння 

  приєдналися представники різних молодіжних організацій, які 

  влаштували у центрі Дніпропетровська два флешмоби.

 




Учасники пропонували перехожим курцям обміняти сигарети на мандарини, а також демонстрували приклад здорового та активного способу життя. Зокрема, було організовано спортивно-танцювальне міні-шоу – танці, воркаут, футбольний фрістайл, паркур тощо. Загалом, до проведення флешмобів залучилося понад 100 людей.


У прямій лінії, яка проходила у прес-центрі газети «Вісті Придніпров’я», взяли участь головний лікар обласного центру здоров’я Юрій Корягін і доцент кафедри факультативної терапії та ендокринології Дніпропетровської державної медакадемії Катерина Гашинова.


Жителі області цікавились способами позбавлення шкідливих звичок, виникнення кашлю у курця і впливу кальяну на організм людини. Як зазначив Юрій Корягін, більшість дзвінків надходила від молоді, а це свідчить про те, що вони мають бажання подолати проблему тютюнозалежності. «Молоді люди, які вже курять, або, хто тільки планує поповнити ряди курців, мають усвідомлювати, що тютюнопаління, у першу чергу, шкодить здоров’ю, без якого неможливе повноцінне життя», – наголосив лікар.


Також у школах Дніпропетровщини пройшли лекції у форматі гри для школярів. Медичні працівники навчальних закладів розповідали учням про шкоду куріння, про наслідки, яке воно викликає, а також відповідали на запитання дітей.


Наслідки, до яких може привести зловживання шкідливими звичками, продемонстрували в анатомічному музеї Дніпропетровської державної медакадемії. Екскурсію відвідали учні Дніпропетровського обласного ліцею-інтернату фізико-математичного профілю.

 

«Із власного досвіду можу запевнити, що демонстрація наявних зразків нездорового способу життя справді впливає на молодь. У моїй практиці багато прикладів, коли школярі і студенти, переглянувши експонати музею, назавжди відмовлялися від паління чи зловживання алкоголю», – зауважив кандидат медичних наук, доцент кафедри Дніпропетровської державної медичної академії Микола Жаріков, який проводив екскурсію.

 

Прес-служба МОЗ України

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

Джерело:

http://www.moz.gov.ua/ua/portal/pre_20131125_a.html

 

Переглядів: 659 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 19.04.2024, 21:17
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024