Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2013 » Листопад » 25 » Офіційні вісті: Україна стала одним із світових лідерів у сфері протидії тютюнопалінню
17:59
Офіційні вісті: Україна стала одним із світових лідерів у сфері протидії тютюнопалінню

МОДА  НА  СИГАРЕТИ  ЗАНЕПАДАЄ


Всесвітня організація охорони здоров'я визнала нашу країну 

однією з світових лідерів з протидії тютюнопалінню.







 

За даними ВООЗ, Україна увійшла до числа країн, де впроваджені рекомендовані цією організацією стратегії з боротьби з тютюном (Комплекс заходів MPOWER). Як зазначається у «Доповіді ВООЗ про глобальну тютюнову епідемію», яка була оприлюднена напередодні Всесвітнього дня відмови від куріння (21 листопада), Україна увійшла до числа 35 країн, де запроваджено дві рекомендованих ВООЗ стратегії – з моніторингу споживання тютюну та з попередження громадян про небезпеку, пов'язану з тютюнопалінням. Згідно з документом, Україна також увійшла до числа 54-х країн, які впритул наблизилися до повного впровадження ще трьох стратегій – заборони реклами цигарок, захисту від тютюнового диму, підвищення акцизів.

За словами начальника Управління громадського здоров’я МОЗ України Алли Григоренко, така висока оцінка ВООЗ стала результатом поступових кроків української системи охорони здоров’я, спрямованих на боротьбу із палінням.

«З 2012 року в Україні на законодавчому рівні заборонено палити практично в усіх громадських місцях, з 16 вересня 2012 року введена повна заборонена реклами, спонсорства та стимулювання продажу тютюнових виробів. За останні п’ять років в Україні у дев’ять разів зросли акцизи на цигарки -- з 49 копійок у 2008 році, до 4,3 гривень – у 2013 році. Сьогодні в Україні частина податку в роздрібній ціні на сигарети складає 67%, при рекомендованих ВООЗ 75%. Всі ці заходи дозволили нам знизити кількість курців в Україні протягом 2008-2012 років з 10,1 млн до 8,35 млн осіб», -- констатувала Алла Григоренко

 

Довідка:

 

У 2006 році Україна ратифікувала Рамкову Конвенцію ВООЗ із боротьби з тютюнопалінням (РКБТ ВООЗ). Відповідно до неї в країні імплементовано ряд статей РКБТ у вітчизняне законодавство відповідно до визначених керівних принципів щодо боротьби проти тютюну, а саме: щодо захисту людей від впливу тютюнового диму; заборони реклами, спонсорства та стимулювання продажу тютюнових виробів; інформування та попереджуючих заходів щодо шкідливого впливу тютюнокуріння; надання допомоги особам, які бажають позбавитись від тютюнової залежності.

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

Прес-служба МОЗ України

Переглядів: 758 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 20.04.2024, 05:28
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024