Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2013 » Листопад » 26 » Вісті з Великобританії: Червоний Хрест допомагав мешканцям Белфаста після вибуху замінованого автомобіля біля торгового центру
17:17
Вісті з Великобританії: Червоний Хрест допомагав мешканцям Белфаста після вибуху замінованого автомобіля біля торгового центру

ДОБРОВОЛЬЦІ  НЕ  ПІДВЕЛИ


  У Белфасті ввечері 24 листопада вибухнув замінований автомобіль біля 

  торгового центру. По тривозі були підняті і працівники Червоного Хреста

  з Рятувальної служби.

 





Десятки жителів міста були змушені покинути свої будинки, а багато з них залишилися зовсім без місця для нічлігу, тому що поліція довкола місця вибуху створила кордон безпеки . Пристрій, який залишили терористи  на парковці, вибухнув о 23 год 15 хв. Тож команда з шести  волонтерів - рятувальників Червоного Хреста розгорнула Центр відпочинку в одному з великих залів (Ulster Hall), де 73 людини влаштувалися на ніч. Британський Червоний Хрест облаштував для них тимчасовий евакуаційний табір, обладнавши його ліжками, ковдрами, гарячими напоями та закусками. Головне, сюди було організовано регулярне поновлення евакуйованих .


Емоційна підтримка

Френсіс Сандерсон , сервіс - менеджер Червоного Хреста, згадуючи цю ніч, сказала: "Тоді чимало людей якраз вийшли з філармонії, великого залу (Hollies), де закінчився концерт. Але в центрі міста, де була парковка, вони не змогли потрапити до своїх автомобілів, так як наткнулися на поліцейський кордон, де проходило обстеження місця вибуху."

Вона додала: "Більшість людей, здавалося, мали оптимістичний настрій, але дехто опинився в скрутних обставинах, і , зі зрозумілих причин, їм необхідно було надати трохи емоційної підтримки. Наприклад , дві дами повинні були бути присутніми на весіллі на наступний ранок , а увесь їх святковий одяг був замкнений в квартирі, до якої нічим добратися. Ще двоє чоловіків  також зіткнулися з перспективою не потрапити вчасно на свій рейс літака в аеропорту".


"Хороша реакція "

У багатьох випадках добровольці розраджували засмучених і виправляли ситуацію. Хто не хотів ночувати у евакопункті, того направляли на нічліг на заздалегідь заброньовані місця в готелі або у приватні будинки в передмісті .

Френсіс згадувала: "Три дами були глибоко засмучені, що не можуть взяти зі стоянки свою машину, бо не могли дозволити собі витрати на таксі, тому одна з наших волонтерок відвезла їх на власному автомобілі додому,  що за 55 км від місця вибуху. Вони були нам такі вдячні".

Працюючи позмінно, добровольці чергували і виїздили на виклики з 22.00 до 8.00.

Оцінюючи зроблене, Френсіс зазначила: " Я трохи втомилася, за ніч не зімкнула очей - це був нон - стоп, а не робота, але в той же час ми витримали дуже хороший екзамен. І ми переконалися, що всі наші добровольці – рятувальники, згуртовані у справжню злагоджену команду, ніхто не підвів, допомогли усім потерпілим, що опинилися у ту ніч далеко від своїх будинків, А це для нас - найголовніше".


Фото – www.redcross.org.uk

Джерело:

http://www.redcross.org.uk/About-us/News/2013/November/Volunteers-support-residents-after-Belfast-explosion

 

 

 

 

Переглядів: 773 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 29.03.2024, 17:36
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024