Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2013 » Листопад » 27 » Зима диктує свої правила поведінки на дорогах: 10 "зимових" порад водіям
11:22
Зима диктує свої правила поведінки на дорогах: 10 "зимових" порад водіям

ОБЕРЕЖНІСТЬ  І  ЗАВБАЧЛИВІСТЬ


На зміну дощам йде сніг, а разом з ним посилиться і небезпека на дорогах.

Тож час підготувати свої автомашини до примх погоди. Насамперед, 

потрібно перевзути свого «залізного коня».

 





Вибір шин нині величезний, розповідають ICTV продавці. В Європі використання зимової гуми прописано в законі, і порушників карають.

У нас - це лише рекомендація, тож українські водії поки що й не поспішають на ринки і в магазини. Тут ажіотаж починається разом із першим серйозним снігом.


«Половина людей ще їздить не літній гумі. Зараз люди чекають, все таки чекають, а даремно. Тому що випаде сніг, буде ажіотаж - будуть інші ціни. У підсумку люди трохи більше заплатять, це практика вже десятиліть», - розповідає продавець шин Михайло.


Шини для авто дуже важливі, але підготовка до зими ними не обмежується, наголошують фахівці. Також потрібно замінити омивач скла, перевірити охолоджувальну рідину і мастило. І не забути змастити замки дверей, обробити ущільнювачі силіконовим герметиком, щоб не примерзали.

Та обов’язково протестувати акумулятор, адже більше двох зим вони зазвичай не витримують.

«Акумуляторна батарея будь-яка, на морозі втрачає до 30% щільності. А це іноді призводить до неможливості запуску автомобіля. Тому, якщо влітку ще акумуляторної батареї вистачало для запуску автомобіля, то взимку, коли гусне олія, а щільність батареї падає - автомобіль неможливо запустити», - каже керівник автоцентру Юрій Тимофєєв.

Аби такі віражі не траплялися з вами на дорозі взимку – усім водіям потрібно змінити стиль керування. Відомий український автогонщик Олексій Мочанов свої машини завжди готує ретельно й уважно, так само радить їздити.

«Все трохи повільніше, все трохи заздалегідь, все трохи. Гальмівний шлях стає довшим, покриття холодніше. Це треба враховувати, що на дорозі зараз реальний каток, і виникає він у тих місцях, в яких його навіть не очікуєш», - каже автогонщик Олексій Мочанов.

У Державтоінспекції ж водіям нагадують: вирушаючи у далеку подорож, потрібно не забути теплі речі, термос із чаєм, лопату, трос, ліхтар і ланцюги на колеса. Та головне – дуже уважними мають бути всі учасники руху: і водії, і пішоходи.

"У зимовий період, коли пішохід буде переходити дорогу, може послизнутися і впасти. Водії повинні бути уважні і у будь-який момент зробити ті необхідні заходи безпеки, для того, щоб не скоїти ДТП», - каже речник Державтоінспекції України Олександр Зубенко.

Також усім потрібно пам’ятати, що зима – це не пора для швидкої їзди та випробування усіх можливостей вашого «залізного коня».

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

Джерело:
http://expres.ua/auto/2013/11/27/97597-10-zymovyh-porad-vodiyam

 

Переглядів: 843 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 25.04.2024, 23:50
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 3
Гостей: 3
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024