Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2013 » Листопад » 27 » Вісті з Євромайдану у Києві: Червоний Хрест також допомагає мітингуючим
22:45
Вісті з Євромайдану у Києві: Червоний Хрест також допомагає мітингуючим

МУДРІСТЬ  МЕРА  КИЄВА


  Вчора за розпорядженням голови Київської адміністрації Олександра Попова 

  на Майдані Незалежності встановили великий намет, оснащену декількома

  електрообігрівачам , щоб мітингувальник , замерзлі під час багатогодинного 

  перебування на холоді,  могли зігрітися. 

 







«Вночі було холодно , температура опускалася до мінус чотирьох» , - розповів "Фактам" заступник начальника управління з питань надзвичайних ситуацій Київської міської адміністрації Іван Гаврилюк.

«Намет здатний вмістити близько 60 осіб. Ми поставили там лавки, столи. Можна випити чаю , зігрітися. Там чергують активісти з громадської організації  Товариство Червоного  Хреста. Роздають людям чай, принесли аптечку. У наметі є можливість підзарядити мобільний телефон. Вночі люди постійно змінювалися - трохи відпочивши, поступалися місцем іншим.




Відновилася практика дев'ятирічної давності,  коли під час «помаранчевої» революції кияни несли з дому їжу та теплий одяг для демонстрантів. Прибулих здалеку запрошують в квартири - помитися і переночувати в домашній обстановці. Все-таки мітинг , якщо вважати з минулої п'ятниці , триває вже шостий день. Як жартують демонстранти , «кожному киянину - по львів'янину ! » (Адже дуже багато мітингувальників приїжджає в Київ зі столиці Галичини ) . 

Прихопивши з собою дещо з якихось продуктів , кореспондент «ФАКТІВ» сьогодні також попрямувала на Майдан , щоб підтримати учасників акції. Бійці « Беркута» охороняли обгороджений парканом майданчик, де троє робітників монтували каркас майбутньої ялинки . На площі пахло димом.




У кількох залізних бочках горів вогонь , дрова туди підкидали з складеної поруч значного розміру дровітні . Люди грілися. На сходинках за стеллою «Незалежності», - цілий склад теплих речей , на вигляд цілком пристойних . Куртки , светри , пледи . Якась бабуся вередує . « Дитинко, - говорить вона дівчині - волонтеру . - Дай - но мені плед. Та не цей, а ось той , блакитний , знизу дістань . Він мені якраз до шапки підійде ! » - Показує вона свою жовту в'язану шапочку.

У намет обігріву - досить довга черга . Всередині кипить робота: декілька хлопців і дівчат ріжуть бутерброди , роздають гарячу відварну картоплю , розкривають консерви. Нашим продуктам зраділи. 

«Їжі люди несуть багато, але ж і народ продовжує прибувати» ! - Вигукнула дівчина з бейджиком « Організатор Майдану» , що назвалася Маргаритою . Прізвище вона повідомляти не захотіла, каже , що вчиться в київському вузі , де не схвалюють прогулів .

« Я тут з неділі . Перші ночі йшла ненадовго відпочивати в свою машину , а сьогодні ось вдалося поспати пару годин у теплій наметі. Волонтерів не вистачає , особливо в ранні ранкові години. А роботи багато - готувати їжу , носити воду з бювету , витягувати сміття. З одягу зараз найбільше потрібні теплі рукавички , шкарпетки , шарфи. Ще не вистачає одноразового посуду , чаю , кави , цукру. Зраділи б гарячому борщу або супу - у нас рук не вистачає самим приготувати. Іноді по сім годин доводиться стояти на роздачі їжі, тому що нікому замінити . Якщо хто-небудь хоче стати волонтером - ми приймемо із задоволенням. Треба записатися у організатора , що чергує біля стели , і залишити йому свій телефон». – Каже дівчина.




Нагадаємо , що у зв'язку з похолоданням фахівці радять учасникам Євромайдану одягатися багатошарово (так краще зберігається тепло) , не забувати про рукавички і теплі шапки . Незайвим буде теплий шарф або високий комір. Одна з найголовніших умов гарного самопочуття на морозі - повний шлунок. Тому перед виходом на майдан необхідно щільно поїсти . На вулиці можна періодично зігріватися гарячою кавою, чаєм або бульйоном , завчасно принесеним у термосі.




Щоб не замерзнути , людина повинна постійно рухатися. По можливості кожні 45 хвилин потрібно заходити в тепле приміщення погрітися.

 

Мария ВАСИЛЬ, «ФАКТЫ»

Фото: fakty.ua

Джерело:

http://fakty.ua/172890-na-majdane-sejchas-bolshe-vsego-nuzhny-teplye-perchatki-i-sharfy

Переглядів: 927 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 20.04.2024, 08:27
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 3
Гостей: 3
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024