Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2013 » Листопад » 28 » 1 грудня - Всесвітній день боротьби зі СНІДом
19:45
1 грудня - Всесвітній день боротьби зі СНІДом

ЕПІДЕМІЮ БУДЕ  ЗУПИНЕНО


 У Львівському обласному центрі здоров’я відбулась прес-конференція, присвячена цій даті, 

 а також проведенню в області традиційної акції «Дізнайся більше про ВІЛ. Зроби тест 

 в кабінеті «Довіра».

 



Участь у конференції взяли головний лікар Центру з профілактики та боротьби зі СНІДом Мар’яна Служинська, головний лікар Обласного центру здоров’я Юрій Островерха, представники благодійних громадських фондів та організацій «Салюс», «Аванте», «Дорога», громадського об’єднання людей, що живуть з ВІЛ, представники мас-медіа.




Вітальним словом прес-конференцію відкрила представник МБФ «Міжнародний альянс з ВІЛ/СНІДу в Україні» Надія Янголь. Вона подякувала учасникам за плідну роботу з профілактики ВІЛ/СНІДу та відзначила, що ця робота на теренах Львівщини заслуговує на схвалення.

Головний лікар Львівського обласного центру з профілактики та боротьби зі СНІДом М. Служинська ознайомила учасників з епідситуацією на Львівщині та заходами, які проводяться з метою покращення ситуації в області.




Юрій Островерха, головний лікар Центру здоров’я та обласний координатор АКСМ – програми «Зупинимо туберкульоз!» розповів присутнім про небезпеку ВІЛ-асоційованого туберкульозу.

«На фоні загального зменшення захворюваності населення на туберкульоз, кількість ВІЛ-асоційованого туберкульозу, як основного вторинного захворювання ВІЛ-інфікованих та смертність від нього постійно зростає», - зазначив він.

Представники благодійних фондів та організацій розповіли про свою роботу та окреслили проблеми, що стоять перед їхніми організаціями.

 

Довідково:

Сьогодні на обліку в Обласному центрі СНІДу стоїть понад 2 тисячі ВІЛ-інфікованих. Якщо взяти до уваги, що про свій позитивний статус знає лише 1 з двох ВІЛ-інфікованих – реальна кількість уражених небезпечною інфекцією значно більша. Тому лікарі закликають бути обережними і здати тест на ВІЛ. Це можна зробити в Обласному центрі з профілактики та боротьби зі СНІДом (м.Львів, вул.Лисенка,45), або в кабінеті інфекційних захворювань поліклінік за місцем проживання.

 

 Фото – www.guoz.lviv.ua

Прес-служба 

Департаменту охорони здоров'я ЛОДА

 

Переглядів: 672 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 27.04.2024, 02:04
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024