Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2013 » Грудень » 1 » Червоний Хрест – основний хранитель, розробник і пропагандист Міжнародного гуманітарного права
01:45
Червоний Хрест – основний хранитель, розробник і пропагандист Міжнародного гуманітарного права

ЗНАТИ  І  ДОТРИМУВАТИСЯ


  Впродовж багатьох років Уманський НВК «ЗОШ

  І-ІІІ ступенів № 7 – колегіум»  є пілотною школою

  з вивчення правознавчого курсу «Міжнародне

  гуманітарне  право». 







Ще в далекому 2002 році Уманська міськрайонна організація Товариства провела кількаденний семінар з вчителями історії та захисту Вітчизни щодо впровадження цього курсу в навчальну програму. Організаторами заходу виступили Міністерство освіти і науки України, Товариство Червоного Хреста України і Міжнародний Комітет Червоного Хреста. Всі вони є учасниками тристоронньої угоди про впровадження даного предмету у загальноосвітні навчальні заклади.

 

Саме тоді директор НВК школи-колегіуму №7 Любов Матвієнко стала однією із перших керівників, хто предметно зацікавився цим курсом, ставши його активним прихильником і послідовником. На разі, в школі вже більше 10 років на уроках правознавства учні вивчають основи Міжнародного гуманітарного права.


 

Системною та послідовною є й робота первинної організації Червоного Хреста, створеної на базі НВК. Протягом 5 років її очолює Вікторія Килимник.  Членами Товариства є майже 90% учнів школи. Вони беруть участь у благодійних акціях, збирають продукти харчування, одяг та передають незаможнім громадянам. Крім того, спільно з працівниками міськрайонної організації Товариства у навчальному закладі постійно проводяться заняття з надання першої допомоги.


 

Надзвичайно приємно, що між керівництвом школи та міськрайонною організацією Червоного Хреста триває постійна плідна робота, наявне повне взаєморозуміння та чітка злагодженість дій. Предмет «Міжнародне гуманітарне право», сподіваюсь, і надалі буде одним з основних у цій школі. Це, зокрема, чітко задекларовано на офіційному сайті навчального закладу : http://school7colegium.ucoz.ua/index/0-2.

Тож нехай і надалі спільні добрі справи виховують в учнівської молоді найкращі риси, пробуджують в молодих серцях людяність та милосердя!

 

Валентина Чорна, 

голова Уманської міськрайонної організації Товариства Червоного Хреста  України

 

Фото – Уманської МРО ТЧХ України

Джерело:

http://www.redcross.org.ua/modules/news/index.php?id=892

 

Переглядів: 741 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 20.04.2024, 16:16
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 1
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024