Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2013 » Грудень » 4 » Вісті з Євромайдану у Києві: загін волонтерів Червоного Хреста швидкого реагування «Компас» - у дії
22:57
Вісті з Євромайдану у Києві: загін волонтерів Червоного Хреста швидкого реагування «Компас» - у дії

БЕЗСТРАШНЕ  МИЛОСЕРДЯ


Серед волонтерського руху Товариства Червоного Хреста

України створено  загін швидкого реагування «Компас».

Тут об’єдналися люди різних вікових категорій, та однієї

ідеології – бути завжди готовим допомогти людям, які

постраждали внаслідок збройних конфліктів.

 


Керівник групи – Тарас Логгінов. Він не просто інструктор з надання першої  медичної  допомоги, а й фахівець, який отримав практичні навички роботи у дійсних гарячих конфліктних «точках» планети. Зокрема, у Македонії. Хлопці й дівчата з його команди готові будь-якої миті підхопити рюкзаки – що завжди стоять напоготові – й кинутися у будь-який вир подій для надання реальної медичної допомоги. 

Сьогодні таким місцем став Майдан Незалежності у Києві.




На знімку: Ігор   Семутин, волонтер групи Червоного Хреста "Компас" виносить пораненого з вул. Банкової у Києві.




На знімку:  група швидкого реагування «Компас» і волонтери-студенти,  що до неї примкнули.

 

Цей Майдан не перший і буде, напевно, не останній в нашій історії. Та й не тільки майдано-революції вимагають від людини навичок виживання. Хто зна як складеться життя. Тому здоров'я нам ще знадобиться. Тож, пропонуємо вам декілька порад  від Тараса Логгінова корисних для застосування у екстремальних ситуаціях.

 

ПАМ’ЯТАЙТЕ: 

 

1. Лише один сухий гірчичник в кожній шкарпетці дозволить помаленьку зігрівати ноги протягом приблизно

12 годин стояння на холоді. 

 

2. Синтетична білизна на тілі прискорює потіння, згодом віддачу тепла і охолодження тіла -в синтетиці ви скорше змерзнете! Якщо ви одягнете під верхній одяг щось бавовняне або шерстяне, то ризик отримати запалення легенів або бронхіт зменшиться.

 

3. Вживання алкоголю дає швидке розширення судин і прискорює віддачу тепла на зовні. Відбувається дуже короткотривалий ефект зігрівання з подальшим вихолодженням. Ті хто алкоголю не вживають, зберегають тепло тіла значно довше.

 

4. Через дружні тривалі обійми навіть з незнайомими людьми, ви не тільки віддаєте тепло іншому, а ще його отримуєте, суммуєте і накопичуєте. Бажано, обнявшись, деякий час просто не ворушитися. Якщо при обіймах ви не будете цілуватися, то ризику передачі інфекційних хвороб не виникне! 

 

5. Середньої сили постукування спини вашого сусіда в ділянці між лопатками протягом 1-2 хвилин боковою поверхнею вашого кулака - буде стимулювати формування активного відчуття тепла в центрі спини і його розходження по всьому тілу і поступового зігрівання. Після процедури бажано обняти товариша зі спини, щоб тепло довше зберігалося. Якщо вам все вдасться добре і товариш не розгнівається - ви згодом зможете відчути таке постукування і на собі!

 

6. Тих хто носить окуляри або лінзи бажано не ставити в першу лінію при очікуванні силового протистояння - розбиті шкельця скляних окулярів або лінзи при ударі в око можуть сильно травмувати роговицю і порушити зір.

 

7. Якщо хтось у натовпі втратив свідомість- його потрібно підняти на руки і по руках, над головами, поверх натовпу передавати до краю юрби - там йому зможуть надати допомогу, або передати в швидку допомогу. Лікарі не мають змоги пробитися у юрбі до того, хто втратив свідомість. Тож надія тільки на тих свідомих, хто в середині.

 

8. Якщо ви відчуваєте, що падаєте від натиску або ударів - згрупуйтеся на підлозі в ембріональній позі - голову закрийте руками і максимально зведіть разом зігнути коліна і лікті - це дозволить захистити деякі життєвоважливі органи (печінку, підшлункову залозу, серце) від ударів чи травм.

 

9. Якщо у вас є шарф - відразу зануртеся у нього ротом, носом і очима, якщо ви бачите використання отруйних або сльозогінних балончиків. Краще виконують фільтрацію шарфи не крупного плетення, а з щільною вовняної тканини. Один шарф це добре, а два - краще. Не забувайте шарфи вдома, коли ідете на майдан! 

 

10. Звичайна літаюча тарілка, яку ви можете розташувати під верхнім одягом з лівої сторони грудей- стане вам в пригоді при нанесенні прямого удару резиновою палицею нападаючим в ділянку серця. Пластикова тарілка - частково амортизує силу удару і розподілить її по всій поверхні тарілки. Таким чином буде значно зменшено ризик зупинки серця, утворення гематоми або порушення ритму серця при травмі.

 

11. Круглі дитячі пластикові санчата чудово виконують функцію щита і зменшать ризик від отримання удару гумовою палицею по голові. А потім ви їх зможете використати за прямим призначенням!

 

12. Категорично небезпечно сидіти взимку на бетоні чи граніті або розстелених на них картоні, газетах, журналах! Тепло завжди рухається від теплого в бік холодного! Холодне каміння відбирає тепло від важливих для вашого здоров'я органів і значно збільшує ризик розвитку або загострення аднексіту, цистіту, простатиту, пієлонефріту. Не виморожуйте майбутнє України - воно ще нам знадобиться! Для сидіння можуть підійти на крайній випадок товсті підручники та енциклопедії, а найкраще сидіти на дереві чи дровах, застеливши їх ковдрою.

 

Всі поради перевірено лікарскім досвідом, часом і нашими Майданами.

 

Фото – www.redcross.org.ua

Джерело:

http://www.redcross.org.ua/modules/news/index.php?id=922

 

 

Переглядів: 898 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вівторок, 16.04.2024, 18:18
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024