Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2013 » Грудень » 7 » У Полтавському Національному Технічному Університеті відбувся круглий стіл «Академіку М. М. Амосову – 100 років»
19:07
У Полтавському Національному Технічному Університеті відбувся круглий стіл «Академіку М. М. Амосову – 100 років»

ВЕЛИКИЙ ВЧЕНИЙ І ПРАКТИКУЮЧИЙ ХІРУРГ


6 грудня 2013 виповнилося 100 років із дня народження Миколи Михайловича Амосова – видатного вченого і геніального хірурга, основоположника серцевої хірургії, медичної та біологічної кібернетики в Україні, письменника і громадського діяча.




Ювілей Миколи Михайловича Амосова відзначається під егідою ЮНЕСКО та постанови Верховної Ради України «Про відзначення 100-річчя з дня народження Миколи Амосова». В Україні 2013 рік оголошено роком Миколи Амосова у галузі медицини.

Науково-педагогічні працівники та студентство ПолтНТУ приєдналися до всеукраїнських святкувань ювілею – 100 років від дня народження великого українця Миколи Михайловича Амосова.




У проведенні круглого столу взяли участь науково-педагогічний колектив та студенти гуманітарного факультету.

Декан гуманітарного факультету, доцент, кандидат хімічних наук Ірина Іваницька зазначила: «Відзначення такого свята є надзвичайно актуальним для нашого університету, адже Микола Михайлович все життя боровся за здоров’я своїх пацієнтів. У минулому році у ПолтНТУ на гуманітарному факультеті відкрито новий напрям підготовки – «Здоров’я людини”. Для нашого університету відкриття такого напряму підготовки є дуже важливим кроком, адже всі ми розуміємо, що здоров’я людини – це найбільша цінність, як у свій час і говорив Микола Михайлович».

У рамках проведення Круглого столу студенти гуманітарного факультету ПолтНТУ підготували доповіді про життя, професійну та наукову діяльність Миколи Михайловича Амосова.

Тетяна Міняйло,

фахівець ІАЦ

 

Фото – з вільних джерел в Інтернеті

Джерело:

http://www.pntu.edu.ua/ru/component/k2/item/227-у-полтнту-відбувся-круглий-стіл-академіку-м-м-амосову-–-100-років.html

 

Переглядів: 760 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 20.04.2024, 12:48
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024