Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2013 » Грудень » 7 » Вісті з Євромайдану у Львові: медичне і психологічне забезпечення здоров'я мітингувальників
21:33
Вісті з Євромайдану у Львові: медичне і психологічне забезпечення здоров'я мітингувальників

ВСТУП  ДО  ПРОФЕСІЇ  ЛІКАРЯ


  На Євромайдані, що у центрі Львова,

  цілодобово працює  медичний пункт, 

  створений студентами Львівського

  національного медичного університету

  імені Данила Галицького,  про що ми вже

  повідомляли.  Тут будь-хто із

  мітингувальників може отримати від

  медиків-волонтерів консультацію та

  необхідні ліки. 



«У жодній з навчальних програм не зазначено, що вступом у лікарську професію  служитиме медична… практика на Євромайдані», - довелося почути діалог між випускниками ЛНМУ ім. Данила Галицького.

До розмови долучилися студенти з молодших курсів. Їм ще вчитись і вчитись, а вже нарівні з шестикурсниками несуть важку санітарну вахту у наметі з написом «Медична частина».




Ось, наприклад, 6 грудня у наметі чергували – п'ятикурсниця Ірина Котович та четвертокурсниці Ярина Івашків та Ярина Пенцак. Вони давали консультації, міряли тиск, роздавали ліки від застуди.   




Вибір ліків - широкий. А хто просто прийшов з морозу у намет зігрітися,  для того приготовано просто термос

з гарячим чаєм.




Ярина Івашків за цей час набула навиків патронажної  медичної сестри. Таку думку висловив студент Львівського національного університету ім. І.Франка Всеволод, якому студентка-медик міряла тиск і надала необхідні ліки для його нормалізації.




На львівському Євромайдані медики проводять ще й профілактику на різноманітні вірусні захворювання. Зокрема, активістам три рази на день волонтери роздають вітамін С для зміцнення імунітету.


 


Окрім цього, Ярина та її колеги з медичного пункту постійно нагадують мітингувальникам найпростіші правила,

які зможуть зберегти їхнє здоров'я від застуди. Головне з них: "Не ходити по вулиці без головного убору"!




Тернопільські журналісти з порталу «20 хвилин», - адреса в Інтернеті подана у зносці "На цю ж тему", - розмістили у себе також повідомлення про медичне  забезпечення на Євромайдані у Львові. Їм, зокрема, вдалося порозмовляти з Алісою Красновою, котра навчається на шостому курсі Львівського медичного університету. Дівчина кожен день допомагає учасникам Євромайдану. Вона каже, що мітингувальники до медичного пункту звертаються часто. Більшість львів'ян, за її словами, скаржиться на біль у горлі, нежить та кашель.

«Через погані погодні умови люди активно хворіють на гострі респіраторні вірусні інфекції. Наша мета – це запобігти погіршенню епідеміологічної ситуації Львова. Тому ми даємо нашим пацієнтам необхідні ліки, а також рекомендуємо відлежатися вдома», – пояснила Аліса Краснова.

«Аби не отримати обмороження ніг, слід у взуття ввіпхнути і по гірчичнику. Шкарпетки повинні бути постійно сухими, чобітки або черевики – не тісними. Ну і, звичайно, треба рухатися, а не стояти на місці», – переконливо підкреслила Аліса Краснова.

Щодо ліків, то у медпунктах їх вдосталь. Чимало медикаментів поприносили чуйні львів'яни. Медики кажуть, що ведуть статистику, скільки людей до них звертаються, однак оприлюднять її наприкінці Євромайдану. За їхніми словами, на вихідних за медичною допомогою звернулося близько ста мітингувальників.




На львівському Євромайдані вже третій день, як  позбавляють негативних емоцій. Про це також пишуть на своєму сайті тернополяни. Кілька скриньок, у які можна "опустити" негативні емоції, встановили на львівському Євромайдані 5 грудня. Львів'яни активно пишуть на папірцях все, що накипіло за останній час у них  на душі.

На скриньки, в які опускають папірці, наклеєні фотографії "Беркуту", білки - з головами керівників держави. До них підходить чимало активістів, які пікетують на Євромайдані. Окрім цього, акція "Звільни емоції" зацікавлює ще й людей старшого віку. У львів'ян найбільше негативних думок пов'язані чомусь саме з нинішньою українською владою.

«Люди пишуть пропозиції нашій владі, а також все, що їм наболіло. Перехожі прагнуть звільнитися від поганих емоцій та почуттів», – пояснила Анна Семчишин, одна з організаторів акції.

Кинути листівку до скриньки  можна лише до 16 години. Далі папірці причіпляють до повітряних кульок та випускають у небо. І не треба шукати "козла відпущення гріхів", як це було у давнину. Все гарно, культурно і жодних слідів від негативних емоцій!

Львівський Євромайдан творить, придумує, бореться... І у авангарді цієї боротьби дуже часто - студенти у білих халатах. 

 

Фото – Ірини Апостолюк, тернопільського сайту «20 хвилин»

Прес-служба Личаківської РО ТЧХ м. Львова

 

На цю ж тему:


1.Саморганізація – найкраща організація - http://lviv-redcross.at.ua/blog/2013-11-27-2428

2.Студентський «Медсанбат» - у дії - http://lviv-redcross.at.ua/blog/2013-11-27-2419

3.На львівському Євромайдані лікують від застуд - http://20minut.ua/Novyny-Lvova/euromaidan/na-lvivskomu-yevromajdani-likuyut-vid-zastud-10304753.html

4. На львівському Євромайдані позбавляють негативних емоцій - http://20minut.ua/Novyny-Lvova/euromaidan/na-lvivskomu-yevromajdani-pozbavlyayut-negativnih-emocij-10305153.html

 

 

 

Переглядів: 1186 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 20.04.2024, 09:59
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024