Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2013 » Грудень » 10 » У м.Старий Крим відкрили у районній лікарні до 100-річчя Миколи Амосова пам»ятник і кімнату-музей
02:36
У м.Старий Крим відкрили у районній лікарні до 100-річчя Миколи Амосова пам»ятник і кімнату-музей

ШАНА  УНІКАЛЬНОМУ  МЕДИКУ


У Старокримській районній лікарні ім. М.М. Амосова до 100-річч"я засновника української 

кардіохірургії відкрили кімнату - музей і пам'ятник видатному лікарю.

 




«Неможливо переоцінити внесок Миколи Амосова – лікаря, вченого і громадського діяча, який увійшов в історію охорони здоров'я як один зі ста великих медиків людства. Усе своє життя він працював на перспективу – як у науковій, так і в духовній сфері, що й робило його унікальним. Він стверджував, що головним для лікаря має бути навчання», – зазначив Міністр охорони здоров'я Автономної Республіки Крим Олександр Каневський.

У заході також взяли участь керівники міської та районної адміністрації, колектив Старокримської лікарні ім. М.М. Амосова.

Головний лікар закладу Віктор Топочканов подякував медичним працівникам і всім, хто допомагав і брав участь у створенні пам'ятника. 


 

Монумент, який зараз прикрашає територію лікарні, створений на основі бюста знаменитого лікаря, переданого лікарні кілька років тому дочкою Миколи Амосова. Серед експонатів музею – книги, архівні фотографії, а також медичний інструментарій тих років.


 


Екскурсію музеєм для Міністра охорони здоров'я АР Крим провів завідувач відділенням хірургії старокримської лікарні Віктор Шестаков, батько якого, Олексій Шестаков, займаючи в ті часи посаду головного лікаря закладу, був фронтовим другом і однополчанином Миколи Амосова.

 

У рамках святкування 100-річчя видатного лікаря і вченого Миколи Амосова, пройшла також ювілейна конференція, на якій Міністр охорони здоров'я Криму Олександр Каневський вручив Почесні грамоти та подяки від Ради міністрів АРК і Міністерства охорони здоров'я АРК співробітникам Старокримської лікарні.


Фото – www.moz.gov.ua

Джерело:

http://www.moz.gov.ua/ua/portal/pre_20131209_i.html

 

Переглядів: 610 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 20.04.2024, 00:43
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024