Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2013 » Грудень » 11 » Щорсівська РО ТЧХУ, шо на Чернігівщині, відзначила 95-річчя Товариства Червоного Хреста України
01:53
Щорсівська РО ТЧХУ, шо на Чернігівщині, відзначила 95-річчя Товариства Червоного Хреста України

«БІЛІ  АНГЕЛИ  МИЛОСЕРДЯ»


Добровільна гуманітарна всеукраїнська громадська організація – Товариство Червоного 

Хреста України, створена в часи лихоліття першої світової війни, урочисто святкує 

поважну дату – 95 років з дня заснування.

 






Обласні, районні, первинні осередки товариства інформують населення про здобутки й конкретні справи, про допомогу соціально незахищеним громадянам.


 

Днями урочисто відсвяткувала 95 - ліття ТЧХУ й Щорська районна організація Чернігівської області.


 


По правді, давно не була на такому задушевному святі, зігрітому теплом сердець присутніх. Без звичного пафосу й офіційності, щиро  і з любов’ю учасники дійства говорили про здобутки районного осередку, про подружжя Людмилу Романівну і Віктора Олексійовича Кравців, котрі  півторадесятиліття позмінно його очолюють.


 

Фронтовики, ветерани війни і праці, чорнобильці, афганці, донори, волонтери, медики, юні волонтери  – усіх їх єднає тривала конструктивна співпраця з районною організацією Товариства Червоного Хреста України. Відтак у віршах і прозі присутні дякували родині Кравців  за допомогу в скрутні хвилини, за милосердя й  доброту, за невтомність і постійну готовність зарадити чужій біді.

Тридцять років  Людмила Романівна  у Товаристві Червоного Хреста. Три десятиліття присвятила благородній місії – творити добро, приносити в оселі самотніх мешканців району надію, захищати їх від біди й негараздів. 



 

 «Наша Романівна» - так любовно називають цю невтомну жінку, щедру на душевне тепло. Її не тільки знають у найвіддаленіших селах і хуторах, а старенькі дідусі й бабусі навіть впізнають  по голосу, бо в кожній хатині побувала вже неодноразово. З гуманітарною допомогою, з гостинцями, з ліками, зі словами розради й підтримки йде вона до людей, котрі потребують захисту та підтримки. Кожного вміє заспокоїти, втішити і підтримати. Вона ніби зіткана із любові, милосердя й доброти.




При районному осередку діють клуб «Фронтовичка» і  «Юний медик», хор ветеранів. Постійно проводяться Дні донорів з метою безоплатної добровільної здачі крові. До слова, в районі проживає майже 50 Почесних донорів України, кілька династій донорів і серед них родина Дугелів – мати Ія Георгіївна, донька Людмила і невістка Катерина. 

Чимало робиться членами товариства спільно з медиками для профілактики соціально значимих хвороб - і, зокрема,  туберкульозу та  ВІЛ – інфекції. Гуманітарну, медичну й соціальну допомогу повсякчас отримують люди похилого віку, інваліди, самотні громадяни, діти із соціально незахищених родин.


 

Подружжя Кравців знають у кожному дитсадку й школі, в усіх організаціях і населених пунктах району. Під прапором Червоного Хреста, мов «білі ангели» вони дарують людям цілющі краплини милосердя.

 

Ольга ЧЕРНЯКОВА, фото автора

Джерело:

http://svoboda.fm/economic/region/227279.html

 

Переглядів: 698 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вівторок, 23.04.2024, 15:55
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024