Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2013 » Грудень » 15 » Раїса Богатирьова: Ми маємо сідати за круглий стіл і шукати формулу миру
16:04
Раїса Богатирьова: Ми маємо сідати за круглий стіл і шукати формулу миру

ГУМАННІСТЬ  ЗАВЖДИ  І  ВСЮДИ



 

  Під час робочої поїздки до Полтави, де 12-13 грудня проходило виїзне засідання 

  Колегії МОЗ України, Міністр охорони здоров’я Раїса Богатирьова відвідала 

  Українську медичну стоматологічну академію.

 

 

Виступаючи перед студентами вищого навчального закладу, Раїса Богатирьова окреслила основні завдання, які стоять на сьогодні перед медичною галуззю, та шляхи розв’язання проблем, що ускладнюють їхнє виконання. В тому числі, і на законодавчому рівні. Під час розмови йшлося про базові, концептуальні законодавчі акти, прийняття яких сприятиме суттєвому покращенню якості та доступності для громадян медичного обслуговування.

 

 Це, за словами Раїси Богатирьової, Загальнонаціональна програма «Здоров’я-2020: український вимір» та законопроект про особливості діяльності закладів охорони здоров’я, ухвалення якого українським парламентом сприятиме створенню правового поля для проведення господарської діяльності закладами охорони здоров'я державної та комунальної форми власності, а також забезпеченню єдиних підходів щодо медичного обслуговування лікувальними закладами всіх організаційно-правових форм.


 


В ході спілкування із майбутніми медиками Міністр охорони здоров'я України торкнулась і питання євроінтеграційних перспектив України. Вона вкотре наголосила на тому, що курс на європейську інтеграцію залишається незмінним пріоритетом державної політики України. Пауза в цьому процесі викликана необхідністю більш ретельної підготовки до підписання угоди про асоціацію з Євросоюзом. Керівник медичного відомства нагадала, що урядова делегація на чолі з першим віце-прем’єр-міністром України Сергієм Арбузовим вирушила до Брюсселю, де почалась робота над спільною дорожньою картою переговорів. Раїса Богатирьова висловила впевненість в тому, що в ході перемовин буде знайдена спільна мова, та вже навесні або влітку наступного року Україна підпише цю історичну угоду на вигідних для її економіки умовах та увійде до складу європейської спільноти, як її повноправний член.


 


Торкаючись питання, пов’язаного з недавніми подіями у центра Києва, Міністр зауважила: «Якщо ми хочемо бути успішним суспільством, ми маємо вести один з одним толерантну і конструктивну розмову». Протистояння, на її думку, не принесе перемоги жодній з сторін, а ескалація напруги може привести до непоправних наслідків. «Мільйон громадян на Майдані – це вражаюче, але це ще не вся Україна. Мільйони громадян, які не підтримують Майдан – це теж не вся Україна. Протиставлення, ворожнеча можуть повести нас в сторону югославського варіанту – а я надто люблю Україну, щоб пророкувати їй долю Югославії», – сказала Раїса Богатирьова. І додала: «Саме тому ми маємо сідати за круглий стіл і шукати формулу миру».


Прес-служба МОЗ України


Фото - www.moz.gov.ua

Джерело:

http://www.moz.gov.ua/ua/portal/pre_20131213_h.html

 

 

Переглядів: 676 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Середа, 08.05.2024, 03:29
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024