Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2013 » Грудень » 15 » Поради патронажної медичної сестри Червоного Хреста Юлії Поліщук: про деякі психологічні проблеми, навіяні сьогоденням
21:39
Поради патронажної медичної сестри Червоного Хреста Юлії Поліщук: про деякі психологічні проблеми, навіяні сьогоденням

ЯК  ПОЗБУТИСЯ  ПОГАНИХ  ДУМОК



Медична сестра Личаківської РО ТЧХ м. Львова Юлія Поліщук любить мандрівки. Її репортажі з Німеччини і Болгарії неодмінно викликають жвавий резонанс. Нині ми поцікавились у неї, про що б вона хотіла  розповісти, якби побувала, наприклад, на Євромайдані?

 

 

Юлія: Якби я побувала на Євромайдані, то перше про що сказала би там, то це про те, що у нас є політики, депутати, громадські діячі, нехай вони і займаються своїм прямим ремеслом. А ми, прості люди, висловили їм, як уміли, за 30 днів свою підтримку (причому з обох боків – Майдану і Анти-Майдану), а тепер прийшла пора готуватися до Дня св. Миколая, Різдва Христового, зустрічі Нового 2014 року.

 

У багатьох моїх пацієнтів на грунті самотності і важких обставин життя, (а може і через події  на Євромайдані, бо вони затяті телемани), на жаль, спостерігається дуже часто переднервозний стан. Як можу, так допомагаю. Ліками, мікстурами, а головне – словом.

 

Вдаюсь і до порад вчених-психологів. Щоб позбутися, наприклад, від похмурих думок, нам радять записати їх на папері, які потім потрібно порвати і викинути. Можна спалити, вкинути у річку, розвіяти по вітру. Таку рекомендацію дали психологи з Огайского і Мадридського університетів за результатами експериментального дослідження. Допомагає дуже добре.

 

Науковці ніколи не вірять першим успіхам. Тож вони провели додатковий експеримент за участю іспанських школярів і студентів, які записували свої думки про власну зовнішність і про смачну їжу. Половина учасників викидала свої записи, а друга їх зберігала.

 

Експеримент повторили віртуально (на комп'ютері). Виявилося, що записуючи негативні думки, а потім, викидаючи записи, учасники домагалися реального психологічного полегшення. З іншого боку, якщо зберегти запис позитивних думок, то їх легше відтворити , навіть не звертаючись до зробленого запису.

 

За словами дослідників, експеримент показав, що до записаних думок можна ставитися як до матеріальних об'єктів . Якщо «записати» думки в уяві, такого ефекту не буде.

 

Для віруючих людей такі проблеми «психологічного розвантаження» вирішуються у церкві на Богослужіннях, прощах, сповідях. Хто ще не знайшов шлях до Бога або тільки його шукає, нехай спробує скористатися порадами, викладеними вище.

 

І на завершення хочу сказати: душевному спокою сприяють ведення щоденників. Вони можуть бути у паперовому або електронному варіантах. Осмислення прожитого дня дає можливість побачити свої упущення і оцінити здобутки. Як би там не було, але вони є дієвим засобом у збереженні нашого духовного здоров'я.

 

Адже наше психічне здоров'я так само важливе, як і фізичне.

 

Фото – з сайту Юлії Полішук у Facebook

Прес - служба Личаківської РО ТЧХ м. Львова

Переглядів: 720 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 26.04.2024, 17:33
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024