Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2013 » Грудень » 21 » Личаківська РО ТЧХ м. Львова і скаути з ОУС - у великій мандрівці осередками Товариства з Віфлеємським Світлом Миру. Ч – ІІ.
05:17
Личаківська РО ТЧХ м. Львова і скаути з ОУС - у великій мандрівці осередками Товариства з Віфлеємським Світлом Миру. Ч – ІІ.

ВИЙДИ  З  ТІНІ – ПОКАЖИ ДОБРО!


 

Частина ІІ.  СЕРЦЕ , СПОВНЕНЕ ЛЮБОВІ

Репортаж з первинного осередку Червоного Хреста 

у Львівській обласній клінічній лікарні.










 

Світло Миру з Віфлеєму спочатку оселилося у храмі св. Антонія, а звідти помандрувало містом далі. З клінічного центру Західного регіону  Віфлеємський вогонь скаути понесли у найбільшу первинну організацію Личаківської РО ТЧХ м. Львова - Львівську обласну клінічну лікарню.


 


Серед 54 первинних осередків Червоного Хреста  Личаківського району м. Львова – осередок у ЛОКЛ є найбільшим. Він налічує понад 1200 членів Товариства. Головою організації вже вкотре обирають заступника головного лікаря з медсестринської роботи Лесю Володимирівну Зробок (на знімку). Торік вона приймала Віфлеємський вогонь особисто.  Про це ми розповідали на стор. - http://lviv-redcross.at.ua/blog/2013-01-04-1068

 

 


Так як розклад операцій – невмолимий, тож  на цей раз Світло Миру випало приймати молодому лікареві Віталію Федоровичу Петрову. Він – учень кардіохірурга Миколи Коника. Подає надії бути таким же вправним в операціях на серці, як і його вчитель.


 

В ЛОКЛ надають медичну допомогу понад 32 тисячам пацієнтам за рік (близько 18 тисяч хірургічних втручань). Щодня у операційних, лабораторіях, фізкабінетах за здоров'я пацієнтів ведуть боротьбу більш як 500 лікарів та 1000 медичних сестер. Їх робота знайшла належну оцінку: 9 лікарів мають звання „Заслужений лікар України”, 2 медичні сестри – звання „Заслужений працівник України”, 29 лікарів захистили звання кандидатів медичних наук.

 

 

На дозвіллі, яке випадає дуже рідко, Леся Володимирівна любить читати «Вісник Товариства Червоного Хреста України». Тут для себе знаходить багато цікавих матеріалів. Трапляється, що журнал публікує матеріали і про їх ЛОКЛ, адже він є клінічною базою вищих та середніх навчальних закладів: Львівського національного медичного університету ім. Данила Галицького, Інституту спадкової патології НАНУ, Львівського державного медичного коледжу ім. А. Крупинського, Львівського медичного училища центру „Медик”, Самбірського та Бориславського медичних училищ, Львівського медичного коледжу післядипломної освіти.


 


Щороку на базі ЛОКЛ проводиться навчання більш як 2500 студентів вищих, 400 студентів середніх навчальних закладів; близько 100 лікарів проходять інтернатуру за чотирма спеціальностями – хірургія, терапія, анестезіологія, гінекологія.


 


Лікарі ЛОКЛ співпрацюють із науковими та лікувальними закладами багатьох країн світу: Польщі (Варшава, Люблін, Краків, Забже), Австрії (Відень), Німеччини (Лейпціг, Фрайбург), Великобританії (Віндзор), США (Пітсбург, Чикаго, Клівленд, Детройт), Люксембургу та ін.


 


На відмінно спрацювали учасники міжнародної програми, в якій брали участь Люксембурзький Червоний Хрест і Товариство Червоного Хреста України "Допоможемо дітям України з вадами серця". Ті операції, які були доступні на серці лише закордонним хірургам ,тепер навчилися робити у Львові. Лідером у цьому напрямку є дитячий кардіохірург Микола Володимирович Коник. Свій досвід він щедро передає учням. Його відділення є базовим тренінговим центром проекту у Західному регіоні України.


 


З кардіохірургічного відділення Віфлеємське Світло Миру скаути,  червонохрестівці, медпрацівники передали у каплички сусідніх дільниць. Їх тут кілька десятків. Допомагають одужати пацієнтам не тільки ліки, успішні операції, але  і сила духу хворого, його віра у повне зцілення.

Віфлеємське Світло Миру -  це обіцянка, послана Богом з небес, про спасіння і життя вічне, якщо  не йти дорогою гріха, замикатися лише у матеріальному світі,  а й дбати  про духовне добро, як своє власне, так і всього суспільства.

Вірність клятві Гіппократа  членами осередку Товариства Червоного Хреста у ЛОКЛ дотримується сповна. Вона є запорукою їх активності і милосердя.

 

Фото – Ірини Дзіклевич

Прес - служба Личаківської РО ТЧХ м. Львова.

 


 

Переглядів: 1927 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 29.03.2024, 12:44
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024