Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2013 » Грудень » 21 » Личаківська РО ТЧХ м. Львова і скаути з ОУС - у великій мандрівці осередками Товариства з Віфлеємським Світлом Миру. Ч – ІІІ.
12:48
Личаківська РО ТЧХ м. Львова і скаути з ОУС - у великій мандрівці осередками Товариства з Віфлеємським Світлом Миру. Ч – ІІІ.

ВИЙДИ  З  ТІНІ – ПОКАЖИ ДОБРО!

 

         Частина ІІІ.  ДІТИ – НАШІ  КВІТИ


   Репортаж з первинного осередку Червоного Хреста 

   у Львівській  обласній  дитячій клінічній лікарні 

   «ОХМАТДИТ»

 










Світло Миру з Віфлеєму з Львівської обласної клінічної лікарні помандрувало у Львівську обласну  дитячу клінічну лікарню «ОХМАТДИТ». Приймали його тут від скаутів з ОУС і червонохрестівців Іван Іванович Семків, заступник головного лікаря, та Ірина Михайлівна Бас, заступник головного лікаря з медсестринської роботи.




З усіх кінців Львівщини привозять сюди на лікування дітей. І, переважно, тут ставлять на ноги майже всіх. Львівська обласна  дитяча клінічна лікарня «ОХМАТДИТ» - чималий лікувальний заклад. Первинна організація Червоного Хреста  об'єднує  500 членів – лікарів, медичних сестер, молодший медичний персонал. Очолює її ось уже 12 років  рентген-лаборант відділення діагностики Наталія Вакатова.




Головний лікар Ігор Бакум, його заступник з лікувальної роботи Іван Семків (на знімку з Н.Вакатовою) слідкують за періодикою, бюлетенями, публікаціями у журналі «Вісник Червоного Хреста України».

То ж і цьогорічний Місячник Милосердя тут проходив успішно. Взяли участь у відродженні лекторію з червонохрестівської тематики.




Буває, доводиться купувати маленьким пацієнтам іграшки, щоб вони легше переносили процедури, які їх лякають або завдають болю. Діти, як ніхто, потребують милосердя. Тож Личаківська РО ТЧХ м. Львова, яку під час передачі Віфлеємського вогню репрезентували її голова Ірина Апостолюк та патронажна медична сестра Вікторія Дудяк, подарувала лікарні дитячу Азбуку, розмальовки, щоб маленькі пацієнти не забували тут про школу і мали можливість продовжити перерване хворобою навчання.




Скаути, чекаючи на закінчення п'ятихвилинки, дуже зацікавилися живим кутком, обладнаним за останніми вимогами психолого-розвантажувальної науки. Найбільше їм сподобався акваріум з живими екзотичними рибами. Мов зачаровані, вони спостерігали за ними, забувши про буденні клопоти і тривоги.

«Та все ж краще бути здоровому, ніж хворому, і заспокоювати себе при допомозі акваріумних рибок», - зробили діти висновок, налюбувавшись вдосталь граціозною красою мешканців водних просторів.

Керівництво цього лікувального закладу ніколи не усувається від розробки і допомоги у виконані планів первинного осередку Товариства. Клятва Гіппократа, почуття ліктя партнера, співчуття і милосердя є підгрунттям шанобливого і партнерського ставлення до Червоного Хреста.



Тож Віфлеємське Світло Миру тут прийшлося якраз впору і звідси воно розійдеться на Свят-Вечір по домівках пацієнтів, що одужали, і по палатах тих, кому ще тільки треба цього домогтися.




Маленька Катруся, яка ще недавно була серед пацієнтів лікарні, тепер прийшла з мамою за випискою, щоб подати її у дитячий садочок. Вони випадково потрапили на церемонію передачі Віфлеємського вогню, але твердо вирішили: ближче до Різдвяних свят прийдуть сюди зі своєю лампадкою, щоб цей вогонь освітив їх оселю. Мамі ж дитина сказала, що як  підросте - обовязково стане скауткою ОУС і запишеться у волонтери Червоного Хреста, щоб світло миру і любові з Віфлеєму ширити по всьому світу. 

Традиція, започаткована скаутами, знайшла своїх прихильників у суспільстві. Світло з Віфлеєму з кожним роком спалахує тепер у переважній більшості львівських офісів, храмових споруд, монастирях, просто людських домівках. Благодать, послана з неба Богом, вселяє в наші душі надію на спасіння, оновлення, і засів нових зерен милосердя і співчуття. А діти, як ніхто, потребують милосердя. Бо вони – наші квіти.

Фото – Ірини Дзіклевич

Прес-служба Личаківської РО ТЧХ м. Львова

 

 

 




 

 

 

Переглядів: 1268 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вівторок, 23.04.2024, 13:42
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024