Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2013 » Грудень » 22 » Личаківська РО ТЧХ м. Львова і скаути з ОУС - у великій мандрівці осередками Товариства з Віфлеємським Світлом Миру. Ч – У.
16:56
Личаківська РО ТЧХ м. Львова і скаути з ОУС - у великій мандрівці осередками Товариства з Віфлеємським Світлом Миру. Ч – У.

ВИЙДИ  З  ТІНІ – ПОКАЖИ ДОБРО!


          Частина У. ВІЙНА  З  ІЛЮЗІЯМИ

    Репортаж з первинного осередку Червоного Хреста

    у Львівському обласному клінічному психоневрологічному

    диспансері.

 








Від Генерального Вікарія РКЦ в Україні Світло Миру з Віфлеєму помандрувало до лікарів людських душ, які допомагають пацієнтам вийти з полону ілюзій і галюцинацій у Львівському обласному клінічному психоневрологічному диспансері.


 

Первинний осередок Червоного Хреста тут очолює Оксана Степанівна Нецкар, головна медична сестра психоневрологічного диспансеру. З рук скаутів і червонохрестівців вона отримала дорогоцінне світло, переселила його у свою лампадку, подякувала і поставила у музейному кутку біля стенду з ляльками - мотанками.


 

Цей стенд з мотанками зацікавив скаутів з делегації. У силу випадкового збігу обставин у ній був тільки один хлопчина - скаут з 1- ї Дружини ім. Короля Данила, а решта - всі дівчата з 2 - ї Скаутської Дружини Львівської ім. Княгині Ольги (ОУС). Про це розповів президент ОУС Олександр Мацієвський, керівник мандрівної бригади.


 


Їх цікавість помітила Ірина Апостолюк, голова Личаківської РО ТЧХ м. Львова. Фотографуючи присутніх, вона попросилп скаутів: «Обережно, це - витвори мистецтва!» У цім жарті була і частка правди: ляльки - мотанки , як і вишивка, гаптування гачком, в'язання на дротах та інші види рукоділля  допомагають психотерапевтам повернути пацієнтам душевну рівновагу.


 

Так було після Скнилівської трагедії, коли родичам загиблих треба було справитися з несподіваною втратою родичів і рідних, так буває після великих автокатастроф, а тепер з полону розбитих ілюзій доведеться визволяти ще й учасників Євромайдану, які поодинці вже повертаються додому.


 


Учасники урочистої церемонії передачі Віфлеємського вогню мали змогу оглянути  крім ляльок - мотанок, ще і малюнки, які  до різних знаменитих дат підготували лікарі, і їх пацієнти, котрі у психоневрологічному диспансері знаходяться на релаксації, шукають  душевний спокій і життєву рівновагу. Світло Миру з Віфлеєму, Різдво, яке стукає у двері, вселяють надію - все у нас буде добре.

 

 

Фото – Ірини Дзіклевич

Прес - служба Личаківської РО ТЧХ м. Львова.

 

Переглядів: 862 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 25.04.2024, 08:50
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024