Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2013 » Грудень » 23 » Личаківська РО ТЧХ м. Львова і скаути з ОУС - у великій мандрівці осередками Товариства з Віфлеємським Світлом Миру. Ч – УІІ.
01:38
Личаківська РО ТЧХ м. Львова і скаути з ОУС - у великій мандрівці осередками Товариства з Віфлеємським Світлом Миру. Ч – УІІ.

ВИЙДИ  З  ТІНІ – ПОКАЖИ ДОБРО!


    Частина УІІ. МІЙ РАЙОН - НАЙКРАЩИЙ

  Репортаж з Личаківської райдержадміністрації у м. Львові

 









З геріатричного пансіонату маршрут скаутів з ОУС і червонохрестівців проліг до Личаківської райдержадміністрації у м. Львові.  Тут також живуть скаути з ОУС, тож це було ніби повернення додому.


 


Делегацію зі Світлом Миру з Віфлеєму прийняла заступник голови райдержадміністрації Личаківського району м. Львова Мар'яна Миколаївна Балаш. Місце для церемонії було вибрано вдало – саме під образом Покрову Пресвятої Богородиці.


 

В районі Мар'яна Миколаївна  тут недавно, таку процедуру виконувала вперше, тому покликала на допомогу працівників канцелярії, інших відділів цієї керівної установи.


 

Якщо б хто запитав її, що вона думає про Личаківський район, то у відповідь неодмінно почув би, мабуть, відому усім  сентенцію керівників різних рангів: «Мій район – найкращий».


 


Справді, після м. Винник, це найбільш зелений район Львова. Для туристів великою привабою тут служить Личаківське кладовище, яке отримало не так давно заслужено високе звання - Національний історико-культурний музей-заповідник «Личаківський цвинтар» площею 40 га.


 

Він – візитна картка Личаківського району Львова. Поряд з могилами Івана Франка, Володимира Івасюка, Соломії Крушельницької, Ігоря Білозіра, Анатолія Кос-Анатольського, Станіслава Людкевича та інших видатних людей, тут спочиває Катерина Зарицька, голова Українського Товариства Червоного Хреста, яка відповідала за лікування і здоров'я бійців УПА в 1943 – 1947 рр.


 


Керуючись принципами гуманізму і засадами Червоного Хреста, з поля бою її патронажні медичні сестри виносили поранених не тільки своїх, але і чужих вояків. Та коли Катрусю більшовики арештували, на цю обставину суд не звернув уваги, і вона, як політв'язень, промучилася у сталінському  ГУЛАГу аж 25 років.

 

Потім, після повернення, їй було заборонено проживати у Львові. Жила в Коломиї. Там і відійшла у кращий світ. В роки незалежної України, рідні перепоховали її тлінні останки на Личаківське кладовище у Львові, поряд з могилою чоловіка Михайла Сороки, також борця за волю України.


 


Червонохрестівці Личаківського району м. Львова провідують могилу Катерини Зарицької. Про це ми не раз розповідали на своїх сторінках. Сподіваємося, що у майбутньому вшанування пам"яті видатної Постаті Червоного Хреста України буде спільною справою з райдержадміністрацією.


 


Світло Миру з Віфлеєму якраз і покликане освітлювати і висвітлювати нам найбільш затемнені закутки, до яких у буднях не досягає зір. Якщо це станеться хоча би в одній якійсь справі милосердя, то це вже буде підтвердженням слушності гасла нинішньої акції: «ВИЙДИ  З  ТІНІ – ПОКАЖИ ДОБРО!»

 

Фото – Ірини Дзіклевич

Прес - служба Личаківської РО ТЧХ м. Львова.

 

 

 

 

Переглядів: 1148 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 29.03.2024, 07:10
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024