Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2013 » Грудень » 23 » Личаківська РО ТЧХ м. Львова і скаути з ОУС - у великій мандрівці осередками Товариства з Віфлеємським Світлом Миру. Ч – УІІІ.
12:28
Личаківська РО ТЧХ м. Львова і скаути з ОУС - у великій мандрівці осередками Товариства з Віфлеємським Світлом Миру. Ч – УІІІ.

ВИЙДИ  З  ТІНІ – ПОКАЖИ  ДОБРО!


Частина УІІІ. ЮНЕ  ПОПОВНЕННЯ


Репортаж з Личаківської районної  організації 

Товариства Червоного Хреста м. Львова

 







З райдержадміністрації  маршрут скаутів з ОУС і червонохрестівців проліг до Личаківської районної організації Товариства Червоного Хреста м. Львова. Тут, на правах господині, прийняла Віфлеємське Світло Миру голова цього Товариства Ірина Апостолюк.


 

Молодша медична сестра Леся Симівська приготувала чай, печиво, лампадку для незвичайного світла з Палестини. З холоднечі гарячий напій прийшовся якраз впору.


 

Скаути і їх президент Олександр Мацієвський були у центральному офісі районного Товарства Червоного Хреста вперше. Оглянули фотостенди, погортали журнал «Вісник Червоного Хреста України», подивилися Статут, Типове положення про первинну організацію, агітаційні буклети, санбюлетені, листівки, відозви, інші види друкованої продукції..

 

Коли ж черга дійшла до порожніх бланків членських квитків Товариства Червоного Хреста, п. Олександр поцікавився, чи у волонтери приймають тільки фізичних осіб, чи і юридичних? Отримавши відповідь, що раді і тим, і тим, усміхнувся, окинув оком членів своєї делегації і запитав: «Друзі, як вам пропозиція, стати колективним членом Личаківської районної організації Товариства Червоного Хреста?»

 

Діти попросили його уточнити свою пропозицію. «Це значить, що ми, як були скаутами, так і залишимося ними, але, співпрацюючи з Червоним Хрестом, будемо попутно виконувати і частину його Статутних вимог – доглядатимемо самотніх людей похилого віку, вивчатимемо правила надання першої невідкладної допомоги , братимемо участь у благодійних акціях».


 

Погомонівши, скаути згадали, що патронажні медичні сестри уже провели для них 30 жовтня перше навчання з оволодіння навиками допомоги пораненим, а минулого року також ходили з ними по лікарнях з Віфлеємським вогнем, залишилося ще налагодити співпрацю під час літнього таборування і вже можна буде говорити, що охоплено співпрацею основні ланки діяльності. Тож попередню згоду поповнити ряди юних членів Товариства скаути з ОУС дали без особливих вагань.




Працівники Червоного Хреста також виявили бажання тісніше співпрацювати з ОУС і виконувати статутні цілі цієї організації. Адже Ольга Малковська - одна із засновниць Скаутингу у Львові, також була активним членом Червоного Хреста. Цей приклад - надихає послідовників.

 

Світло Миру з Віфлеєму має ту чародійну силу, що допомагає нам поглянути на звичайні буденні сторони нашого життя з іншого боку. І цією властивістю вповні скористалися скаути з ОУС та працівники Червоного Хреста Личаківського району м. Львова.

 

Фото – О.Мацієвського

Прес-служба Личаківської РО ТЧХ м. Львова

 

  

    

 

 

 

Переглядів: 759 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 26.04.2024, 12:40
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 1
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024