Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2013 » Грудень » 27 » Міжнародна діяльність Львівської обласної організації Товариства Червоного Хреста України у 2013 році
14:33
Міжнародна діяльність Львівської обласної організації Товариства Червоного Хреста України у 2013 році

ПАРТНЕРИ – НАША ОПОРА


У 2013 р. , як і у попередні роки, Львівщина приймала багато гостей 

з-за кордону. Червоний Хрест не був винятком.  Підбиваючи підсумки року, 

можна з певненістю сказати – зроблено певний поступ у зміцненні 

партнерства із провідними зарубіжними Товариствами Червоного Хреста.   

 

 




Вважаю позитивним моментом у діяльності Львівської ОО ТЧХ України – організацію роботи із зарубіжними партнерами, 

за яку відповідали директор нашого МСЦ Ніна Добренька та провідий спеціаліст Алла Саченко.

 

 Стратегічний партнер ЛОО ТЧХ України – Німецький Червоний Хрест


Він багато зусиль прикладає для підвищення іміджу Червоного Хреста України.  Зокрема, саме від нього у першу чергу надходить гуманітарна допомога щодо ліквідації наслідків повеней, буревіїв, морозів,  які, на жаль, з певною регулярністю стаються в області.


І. За кошти Німецького Червоного Хреста придбано у власність 2 медико-соціальні центри, де надається допомога найбільш уразливим верствам населення.


ІІ. З 2011 року діє програма «Медикаменти », куратор якої - Баденський Червоний Хрест.  В 2013 році закуплено і видано медикаментів для 517 одиноких, підопічних ЧХ на суму 135 535,00 грн.  Також Баденський Червоний Хрест надав фінансування в розмірі 33 493,62 тис. грн. на капітальний ремонт МСЦ.

 

ІІІ. До Новорічних і Різдвяних свят, за сприяння організації Максиміліан Кольбе Верк (м. Фрайбург) та Баденського Червоного Хреста була надана допомога для 51підопічних МСЦ м. Львова та 50 підопічних ЛОО ТЧХУ – закуплені та видані продуктові набори, памперси, благодійний обід на суму 44 тис. грн. Для 14 підопічних МСЦ було організовано відпочинок у с. Брюховичі.

ІУ. На травень 2014 року узгоджений приїзд німецької делегації (м. Регенсбург) з конвоєм гуманітарних вантажів. Особлива вдячність в підтримці цього контакту президенту ЧХ м. Регенсбург Сеппу Ценгеру та Вальтеру Затлеру. Ці візити здійснюються регулярно впродовж 10 років. Надається практична допомога манекенами для навчання першої допомоги.

 

У. 15 червня 2013 року відбувся візит голови  ЛОО ТЧХУ до м. Жешува (Польща) для підписання нової угоди з новобраним головою Підкарпатського ЧХ.

 

VІ. Протягом дії програми "Допоможемо хворим дітям  України з вадами серця ”, прооперовано за кордоном 279 дітей з різних областей України з вродженими вадами серця, яким було відмовлено в операціях в Україні у зв’язку з високим ризиком оперативного втручання / 5–10% шансів на їх успішне проведення/, або відсутністю специфічного обладнання для їх проведення.

 

Приблизна вартість одного оперативного втручання складає від 15 до 20 тис. $ Євро / з перельотом, оперативним втручанням, проживанням батьків/. Два рази на рік делегація Люксембурзького ЧХ відвідує м. Львів для огляду та оперативного лікування дітей.

 

В середньому під час візиту оперується до 10 дітей з вкрай важкою серцевою патологією. Наші партнери постійно поповнюють запаси розхідного матеріалу для забезпечення безкоштовного проведення операцій, на чому ми весь час акцентуємо увагу. Наступний візит планується в червні 2014 року розширеним складом, включаючи інженерів, які займаються профілактикою медичного обладнання.

За приблизними підрахункам, вартість даного проекту на сьогоднішній день становить коло 4 млн. Євро.

 

VIIЗа сприяння благодійного фонду « Фонд Меркле» м. Штеген ( Німеччина )в м. Червонограді ( голова Горошко М.І.) вдалось вирішити такі проблеми:



 

 –       Випікають хліб з вітамінами двічі на тиждень: 297 дітей, 600 одиноких людей похилого віку, а це - 223, 519 тис. грн.  на рік;

       В січні 2013р. до Різдвяних Свят 600 одиноких громадян отримали продуктові набори на суму 42,420 тис. грн.

        До Великодніх Свят одинокі громадяни отримали пасхальні набори 600 на суму 43,800 тис.грн.

                     До Дня св. Миколая 332 дітей з бідних родин м. Соснівка, м. Червонограда отримали подарунки на суму 9,528 тис. грн.

        Гаряче харчування 35 дітей на суму 149,855 тис. грн.

         Загальна сума за 2013 рік складає  469,122 тис. грн.


 


VIII. Яворівська РО ТЧХ, Жовківська РО ТЧХ співпрацюють з Німецьким ЧХ м. Опфінген, м. Умкірх. В програму входить харчування одиноких людей похилого віку, дітей з малозабезпечених сімей, фінансування святкових вечорів для людей похилого віку. В Яворівській РО ТЧХУ сума на гаряче харчування склала 15,825 тис. грн.  В Жовківській РО ТЧХУ – 3,189 тис. грн.

 

IX. Старосамбірська РО ТЧХУ співпрацює з Баварським ЧХ (Німеччина) м. Кельгайм. В 2013 році в Старосамбірську РО ТЧХУ  відбувся  візит німецьких колег.

 

X. Підписана угода  з Польським Червоним Хрестом, м. Бідгошч, м. Жешув, терміном на 5 років, яка  передбачає обмін школярами, перебування їх у літніх таборах та вивчення історії Червоного Хреста та МГП.

 

Велике зацікавлення викликало створення навчально-тренувального центру при Львівській обласній організації Товариства Червоного Хреста. В травні 2013 року відбувся візит голови Львівської ОО ТЧХУ до м. Жешува для участі в міжнародній конференції по донорству. Участь в конференції взяли делегації із Словенії та Німеччини.

 

Фото – прес-служби ЛОО ТЧХ України

В.А. Мойсеєнко,

голова Львівської ОО ТЧХ України                                          

 

Переглядів: 697 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 20.04.2024, 14:15
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024