Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2014 » Січень » 9 » Звіт про роботу Турківської районної організації Товариства Червоного Хреста України
21:00
Звіт про роботу Турківської районної організації Товариства Червоного Хреста України

МИЛОСЕРДЯ  У  ГОРАХ


  На Львівщині Турківська РО ТЧХ України є на особливому рахунку: 

  вона розташована у серці Карпат і користується правами і пільгами

  мешканців гірської зони. Днями на офіційному сайті Турківської РДА 

  опубліковано звіт тутешньої організації Червоного Хреста за 2013 р., 

  який публікуємо нижче.

 




На знімку: вечірня панорама Турки, перлини Карпат


Основною роботою Товариства «Червоний Хрест» є обслуговування одиноких-перестарілих та людей, обмежених в пересуванні патронажною службою.

В Турківській районній організації Товариства «Червоний Хрест» є дві патронажні медсестри та дві молодші сестри. В обов’язки молодшої сестри входить  постійний догляд за одинокими перестарілими, вони відвідують своїх підопічних кожний день і виконують певний об’єм роботи: прибирання в кімнатах, закупка продуктів, прання, вологе прибирання, миття вікон, оплата комунальних послуг, винесення сміття та при необхідності приготування їжі, а також миття та переодягання хворих. На обслуговуванні молодших сестер знаходиться 10 хворих (одиноких і обмежених в пересуванні).

Патронажні медсестри обслуговують одиноких за направленням та назначеннях  дільничних терапевтів. В районній поліклініці ведеться журнал, де записується кожний візит медсестри «Червоного Хреста» до хворого. Протягом року патронажні медсестри обслуговують понад 100 хворих.

Товариство «Червоного Хреста» надає гуманітарну допомогу інвалідам різних категорій, багатодітним та малозабезпеченим сім’ям, дітям-сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування.




На знімку: Краще гір можуть бути лиш - гори!

Надіслав - з Червоного Хреста Гренобля п. Fernando Rios Mendoza


Турківська  районнонна організація Товариства «Червоний Хрест»  тісно співпрацює із службою у справах дітей Турківської райдержадміністрації та Турківським РЦСССДМ. Протягом року за скеруванням директора Турківського РЦСССДМ  І. Федорко було надано гуманітарну допомогу  (одяг, взуття, миючі засоби, дитячі іграшки) 12 сім’ям, які опинилися в складних життєвих обставинах, та 9 багатодітним сім'ям.

Велика роботу виконується працівниками Товариства «Червоного Хреста» по обслуговуванні та надання допомоги продуктами харчування хворим на туберкульоз. Вже другий рік  Товариство «Червоний Хрест» працює з хворими на туберкульоз в рамках програми «Зупинимо туберкульоз в Україні». Кожних 14 днів хворим видається продуктовий набір на суму 119 грн.50 коп., а саме: гречана крупа, макарони, цукор, мука, пшенична крупа, чай, рибна консерва, тушонка, олія. Крім того, кожен день медсестри здійснюють візит до хворого і надають ліки, які приписує за назначенням лікар-фтизіатр Ю.Л. Куліш.

Між Турківською районною організацією «Червоного Хреста» та Старосамбірською протитуберкульозною лікарнею, де посаду головного лікаря обіймає М.О. Голубінка,  складена Угода про співпрацю. Протягом 2013 року було обслужено 37 хворих на туберкульоз і видано їм продуктів на суму 17455 грн.80 коп. 




На знімку: Ялини - окраса довколишніх гірських кряжів


Гуманітарну допомогу у вигляді миючих засобів отримали: Турківська КЦРЛ на суму 4050 грн., Боринська міська лікарня на суму 1350 грн., Лімнянська лікарня -  на суму 810 грн., Турківська загальноосвітня школа-інтернат на суму 2160 грн., а також інваліди І-ІІ категорії та 16 багатодітних сімей на суму 1777 грн.

Також 5 осіб отримали інвалідні візки, 7 осіб - милиці, 11 осіб - палички, 1 особа - крісло-судно, 3 особи - ходунки, 1 особа - функціональне медичне ліжко. Всього протягом року гуманітарну допомогу отримали 64 людини та 21 сім’ї, які опинилися в складних життєвих обставинах на суму 11100 грн. 

До празника Святого Миколая подарункові набори отримали 50 дітей з багатодітних сімей, а також 30 одиноких перестарілих, які обслуговуються патронажною службою «Червоного Хреста».

До Різдв’яних свят грошову допомогу у сумі 200 грн. отримали 3 людей, яких обслуговує молодша сестра Товариства.

 

Фото - turka-rda.gov.ua

Джерело:

http://turka-rda.gov.ua/news/zvit-pro-robotu-rajonnoji-orhanizatsiji-tovarystva-chervonyj-hrest.html#more-19331

 

 

Переглядів: 902 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 26.04.2024, 00:57
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024