Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2014 » Січень » 10 » Молодіжна Програма Товариства Червоного Хреста України 2011-2016 р. р.: Звіт про минулорічну роботу з молоддю Львівської ОО ТЧХУ
13:36
Молодіжна Програма Товариства Червоного Хреста України 2011-2016 р. р.: Звіт про минулорічну роботу з молоддю Львівської ОО ТЧХУ

ПРИМНОЖУВАТИ  РЯДИ  ВОЛОНТЕРІВ


   Звіт про роботу з молоддю Львівської обласної

    організації Товариства Червоного Хреста  за 2013  рік

 












Впродовж 2013 року активно поводилась робота щодо залучення молоді до лав Товариства, навчання навичкам надання першої допомоги, вихованню у молодих людей ідеалів людяності, добра, співчуття ближньому.


З метою поширення цієї діяльності проводились семінари з головами п/о учбових закладів, молодіжними лідерами та волонтерами, головами М/РО ТЧХ та членами молодіжних клубів на обласному, районних та міських рівнях. У 2013 році  продовжувалася дія програм вивчення МГП серед учнів закладів освіти, навчання молодіжних груп по вивченню першої невідкладної допомоги.


Молодіжні лідери Львівської ОО ТЧХУ брали участь у ІІІ Всеукраїнській молодіжній асамблеї, яка проводилась НК ТЧХУ в Криму. Були обрані до складу молодіжної Ради.


Нами були проведені благодійні акції до Дня Св. Миколая, Нового Року, Різдва Христового, до Дня захисту дітей дітям з малозабезпечених родин та дитячих будинків.


 Спільно з благодійним фондом «Салюс»,  26.11.13.   проводився конкурс «Життя прекрасне». Мета конкурсу – привернення уваги громадськості до проблем ВІЛ/СНІДу, відродження та популяризація ідей гуманізму, попередження стигмації та дискримінації людей, що живуть з ВІЛ/СНІДом.


Був проведений тематичний модуль у 20 загальноосвітніх школах Львівської області за тематикою "Анти СНІД ” / взяли участь 640 чол./  Переможці конкурсу нагороджені призами. Спільно з відділами у справах неповнолітніх, проведено акції: «День захисту дітей» - 1.06.13. та до Дня Св. Миколая.


На засіданнях Президії ЛОО ТЧХ та М/РО ТЧХ заслуховувались питання про хід реалізації молодіжної програми (11.07.13. пр.. № 14/3).

В області працює 210 медико-санітарних  гуртків, в основному  - це школярі старших класів, які пройшли  підготовку за підручником "Перша допомога” / для населення, працюють 152 загони милосердя, в основному в сільській місцевості, найкраще ця робота проводиться у Жовківському, Самбірському, Пустомитівському, Бродівському, Яворівському, Золочівському, Миколаївському районах, м.м. Новояворівськ, Червоноград, Сихівській РО, Личаківській РО ТЧХУ м. Львова.

 

     У ЛОО ТЧХ діють наступні програми:

 

· працює 1 мобільна група з поширення знань з історії ЧХ та МГП. Проведено 4 заняття для студентів І курсів –210 чол.


· спільно з обласною організацією «Пласт» та скаутами з ОУС проводяться навчання «Перша невідкладна допомога»,

  збір допомоги дітям з  малозабезпечених сімей;


·   одним з видів діяльності молодіжної ланки була цільова допомога дитячим закладам, дітям - сиротам, багатодітним родинам.

  В основному ця допомога надавалась за рахунок отриманої спонсорської та гуманітарної допомоги.


Члени молодіжного клубу постійно беруть участь у всіх благодійних, інформаційних акціях обласної організації (волонтерські пости, доставка продуктових наборів одиноким).


До складу Правління обласної організації входить 5 чол. з числа молоді. Слід відзначити позитивні зміни у поширенні знань з червонохресної тематики та залучення студентів до лав Товариства.


Висловлюємо подяку призовникам в/ч № 3002 за  допомогу  під час НС у Львівській області та участь у благодійних акціях.


Оновлено склад молодіжного клубу ЛОО ТЧХУ. Молодіжний клуб налічує 25 чол. Всі нові члени клубу пройшли курс надання першої допомоги. Працівниками ОО ТЧХУ та членами клубу була проведена акція до Дня Св. Миколая. Були закуплені іграшки, подарунки, мандарини на суму 3000 грн.  проведений збір та засідання лідерів молодіжних груп по МРО ТЧХУ Львівської області.


   Допомога молоді надана:

-  Дітям вулиці - 72 чол.

-  Вихованцям інтернатів та дитячих будинків – 1231 чол.

-  Дітям з малозабезпечених сімей – 15 790 чол.

-  Дітям-інвалідам у закладах – 350 чол.

-  Дітям-інвалідам у сім’ях – 853 чол.


Головами районних та міських організацій ТЧХ  проводиться  робота по навчанню школярів навичкам першої невідкладної допомоги, були проведені  лекції та  конкурси на кращий твір, малюнок, реферат  на червонохресну тематику.


         

Щорічно, завдяки спонсорській допомозі торгових комплексів «Південний», «Шувар»,  приватним підприємцям п. Морозову, п.Роману, діти – сироти із шкіл - інтернатів отримали новий одяг, взуття, а від МСТ «ЛЬВІВ», «Львівська перепічка» - Великодні пасочки, новорічні подарунки.


Слід відзначити позитивну роботу з молоддю  Сихівської, Франківської, Новояворівської, Червоноградської, Миколаївської,   Дрогобицької МО, Жовківської, Пустомитівської, Сокальської, Яворівської МРО ТЧХ, та недостатню роботу Бориславської, Стрийської,  Старосамбірської, Сколівської, городоцької  М/РО ТЧХУ.

 

Фото - Ірини Апостолюк

Валентин  Мойсеєнко,

голова Львівської ОО ТЧХ України

Переглядів: 792 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 26.04.2024, 11:32
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024