Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2014 » Січень » 12 » Бізнес і милосердя: У Чернівцях призовий фонд «Маланка-фесту» – 130 тис. грн
19:33
Бізнес і милосердя: У Чернівцях призовий фонд «Маланка-фесту» – 130 тис. грн

ВІД  БАТЬКА ДО СИНА 



  Призовий фонд «Маланка-фесту», що відбудеться у Чернівцях 

  15 січня, становитиме 130 тис. грн.  Про це на брифінгу 

  повідомив голова ОДА Михайло Папієв, інформує власкор 

  агенції ІА ZIK.

 






«Маланка-фест», що відбуватиметься у нас 15 січня, повністю фінансуватиметься фондом Фірташа, – повідомив голова Чернівецької  ОДА Михайло Папієв, – Нам підтвердили, що призові за перше місце – 50 тис. грн, за друге – 30 тис. грн, і за третє – 20 тис. грн. Також буде встановлено ще один приз за переберію – 30 тис грн».


 

«Відомо, що участь у фестивалі братимуть маланки з Румунії та Молдови, а також з Тернопільської та Івано-Франківської областей. 15 січня спільно з маланкарями буде прийняте рішення про підготовку документів та заявок для того, щоби звернутися до ЮНЕСКО щодо надання фестивалю статусу всесвітньої культурної спадщини ЮНЕСКО», – повідомив М. Папієв.

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

Джерело:

http://zik.ua/ua/news/2013/12/30/u_chernivtsyah_pryzovyy_fond_malankafestu__130_tys_grn_450678

 

Довідка:

 


Фонд FIRTASH Foundation – це приватний благодійний фонд, заснований подружжям Дмитром і Ладою Фірташами.Минулого року вони також були спонсорами цього фестивалю. На сайті Фонду, - http://ua.dmitryfirtash.com/event/731 , - розміщено докладний репортаж про Маланку минулого року:


 

15 січня 2013 в Чернівцях за підтримки благодійного фонду FIRTASH Foundation пройшов фольклорно-етнографічний фестиваль Маланка-фест 2013. Призовий фонд фестивалю склав 200 тис. гривень.


 

 "Маланка – самобутнє і колоритне свято", – відзначає Дмитро Фірташ, засновник благодійного фонду FIRTASH Foundation, який в цьому році надав фінансову допомогу у проведенні фестивалю.


 

 "Ми сподіваємося, що проведення фестивалю допоможе зберегти традиції українського народу і передати їх майбутнім поколінням", – сказав Дмитро Фірташ.



 

Всього в Маланка-фест 2013 взяло участь 32 команди і понад 1000 маланкарів з різних міст і сіл. "Від імені Дмитра Фірташа я хотіла б підтримати прекрасні буковинські традиції. Це дуже масштабний фестиваль, величезне свято, це позитивні емоції", – привітала учасників та гостей дружина бізнесмена, керівник благодійного фонду FIRTASH Foundation Лада Фірташ.

 

 Учасниками етно-фестивалю стали як традиційні персонажі – Маланка, Василь, ведмеді, кози, цигани, так і сучасні герої – персонажі популярних художніх та мультиплікаційних фільмів, як, наприклад, "Д'Артаньян і три мушкетери", "Кавказька полонянка", "Астерикс і Обелікс" та багато інших. Костюмована хода стартувала о 12:00, прослідувала через центр міста і завершилася виступом команд-учасниць на площі Філармонії.


 


Переможцем Маланка-фест 2013 стала Маланка з Вашківців. За перше місце команда отримала 50 тис. гривень. Друге місце посіла Маланка з Красноїльська – найчисленніша група, яка взяла участь у фестивалі, а третє – Маланка з села Горбово, вони отримали 30 тис. і 20 тис. грн. відповідно.


 

 Кожна команда отримала пам'ятні призи – диплом учасника та 4 тис. грн. на транспортні витрати, адже багато хто приїхав на фестиваль до Чернівців із віддалених сіл. "Дуже важливо підтримати всі команди, а не тільки переможців. Кожна команда-учасниця зробила свій внесок у це свято. Нікого не можна залишати непоміченим. Дякуємо всім учасникам та гостям за цю неповторну атмосферу", – сказала Лада Фірташ.


 

 Своєрідний буковинський карнавал – Маланка, що пройшов під завзяті колядки і танці, в 2013  році зібрав майже 10 тис. глядачів. Завершилося свято відроджених народних традицій барвистим феєрверком.

 

 

 

Переглядів: 1032 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 28.03.2024, 11:56
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024