Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2014 » Січень » 13 » Допомога Червоного Хреста постраждалим, внаслідок надзвичайних ситуацій: Звіт Львівської ОО ТЧХ України за 2013 р.
13:48
Допомога Червоного Хреста постраждалим, внаслідок надзвичайних ситуацій: Звіт Львівської ОО ТЧХ України за 2013 р.

"МИЛОСЕРДЯ   ПРОТИ  СТИХІЇ "- ДЕВІЗ ДОБРОТВОРЦІВ ЛЬВІВЩИНИ



Звіт про діяльність Львівської обласної організації Товариства 

Червоного Хреста України щодо надання  допомоги населенню, 

постраждалому внаслідок   надзвичайних ситуацій у 2013  р.

 




Львівська обласна організація Товариства Червоного Хреста України у 2013 р. працювала, згідно підписаних угод про співпрацю з Управлінням з надзвичайних ситуацій, управлінням охорони здоров’я, обласною контрольно-рятувальною службою.

 

Крім цього, з метою консолідації зусиль по ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, підписані спільні угоди з відповідними управліннями з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи.

 

Серед позитивних моментів роботи ЛОО ТЧХУ можна відзначити   поліпшення  співпраці з органами державної влади, місцевого самоврядування, управлінням ОЗ, праці та соціального захисту населення, управлінням НС, управлінням освіти та науки, рятувальною службою.

 

Голова ЛОО ТЧХУ є членом обласної комісії техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

 

Робота організацій Товариства по підготовці та наданню допомоги населенню постраждалому при НС проводиться шляхом:

 

-         створення нормативно-методичної бази діяльності організацій ТЧХ в умовах НС;

-         підготовки співробітників , волонтерів, добровольців для надання допомоги населенню;

-         підготовки населення до дій в умовах НС;

-         поліпшення матеріально-технічної бази (поповнення запасів майна на випадок НС);

-         навчання населення першої невідкладної допомоги.

 

При ЛОО ТЧХУ створений рятувальний загін, члени якого проводять щорічні   навчання з  волонтерами  та представниками молодіжного клубу по допомозі населенню під час виникнення НС. Навчання по наданню першої домедичної невідкладної  допомоги пройшли 537 чол.

 

Наявність складів  Львівської обласної організації Товариства Червоного Хреста:

 

1. Склад  60 м 2 , знаходиться у приміщенні складів обласної бази спецмедпостачання / база МСЗО управління охорони здоров’я/, орендна плата – 1 грн. на рік.

2. Склад 160 м 2 , знаходиться на території обласного аптечного складу, орендна плата – 1 грн. нарік / склади орендуються згідно підписаних угод/. 

У 10 підвідомчих районних та міських  організаціях ТЧХ створені запаси майна на випадок надзвичайних ситуацій з метою оперативної допомоги постраждалим. Загальна площа складів МРО ТЧХ 120 м 2 .

 

Запаси майна на випадок надзвичайних ситуацій знаходяться на складах ЛОО ТЧХУ. Маємо також  в наявності майно , яке не передбачене затвердженим переліком.

Згідно угоди між Львівською  обласною організацією ТЧХУ та гуртівнею "Агроконтракт”, під час виникнення надзвичайних ситуацій, будуть закуплені продукти харчування на суму 5 000 грн.

 

Вирішено питання по доставці гуманітарних вантажів транспортом ОДА, закріпленим за нашою організацією.

 

Львівська область, відповідно до статистичних даних МНС, входить до 4 областей, в яких з певною регулярністю відбуваються різного роду катаклізми, в основному природного характеру: буревії, повені, посухи, тощо.

 

В 2013 р. постраждалим від буревію була надана така допомога:

 

Ø    Шифером - 2130 шт. на суму 96 960,00 грн.  Мешканцям і організаціям Самбірському району, який постраждав від буревію 23.09.13.




Ø    Надана допомога потерпілим від пожежі 10.11.13. в Самбірському районі  – 10 особам – 2 ящики постільної білизни, одягом, взуттям, 10 ящиків прального гелю «Аріель», продуктові набори  на суму 3150,00 грн., а 29.11.13. було надано повторно гуманітарну допомогу (зібрану від населення) потерпілій сім’ї – 108 кг теплого одягу, 15 кг взуття, 15 кг продуктів.


Ø    На протязі 2013 року була надана матеріальна допомога двом дітям, які знаходились на лікуванні в опіковому відділенні 8 клінічної лікарні: Гордон М.М. в розмірі 10 000,00 грн.; Струку Д.Р. в розмірі 5 000,00 грн. Допомога була надана з цільових коштів.


 

Даний розділ роботи був широко висвітлений в ЗМІ, розміщений на сайті lviv-redcross.at.ua

Сподіваємося на подальшу допомогу спонсорів, меценатів, що працюють і проживають у Львівській області. Допомога нашому Товариству потрібна у поповненні майна, аптечок  першої невідкладної допомоги на випадок НС, тощо. 

 

Аналізуючи проведену роботу,  хочеться відмітити злагоджену діяльність голів всіх М/РО ТЧХ, медичних патронажних сестер, волонтерів, студентської та учнівської молоді.

 

Розширилося знання про діяльність ЧХ в умовах НС та поглибилась взаємодія з управлінням з НС при ОДА. З нашою організацією почали рахуватися, як дієвою силою в подоланні наслідків подібних природних катаклізмів.

 

Враховуючи викладене, постає необхідність знову звернути увагу на вдосконалення роботи всіх ланок  Товариства з подолання наслідків катастроф різного характеру, а саме по наданню допомоги особам, що страждають внаслідок їх виникнення.

 

Необхідно, також, звернути увагу на вирішення питань, що стосується  залучення волонтерів до надання допомоги постраждалим, створення та поповнення резервних коштів на випадок катастроф, підтримання складу недоторканих запасів речами першої необхідності.

 

Фото – прес-служби ЛОО ТЧХ України

Валентин Мойсеєнко, 

голова Львівської обласної організації ТЧХУ                                                                                                 

 

 

 

 

Переглядів: 714 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 29.03.2024, 12:44
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024