Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2014 » Січень » 13 » В Росії планують отримувати тонни наноалмазів, завдяки утилізації боєприпасів
15:39
В Росії планують отримувати тонни наноалмазів, завдяки утилізації боєприпасів

УТИЛІЗАЦІЙНИЙ  «КЛОНДАЙК»


   Новий процес промислової утилізації боєприпасів, що наразі 

   запроваджується на спеціалізованих підприємствах Російської 

   Федерації, дозволить отримувати наноалмази тоннами. Про це 

   йдеться в матеріалах російських ЗМІ, повідомляє УНН.





Згідно із повідомленням, у міністерстві оборони РФ вирішили повністю відійти від практики підриву застарілих боєприпасів. На полігонах відомства вже припинені відповідні роботи. Тепер утилізацією займуться промислові підприємства. Настільки радикальне рішення було прийнято в результаті відкриття яке дозволить фахівцям отримувати при підривах в закритих бронекамерах унікальні наноалмази. Рахунок йде на тонни.


В даний час розроблені абсолютно безпечні та якісні технології для утилізації боєприпасів. При цьому, перенесення процесу утилізації боєприпасів з полігонів на спеціалізовані підприємства, крім безпеки, має ще одну перевагу: завдяки розробкам російських та білоруських фахівців під час утилізації боєприпасів можна отримувати наноалмази в промислових масштабах.


При підривах в закритих бронекамерах залишається шихта з високим вмістом алмазного пилу, яка є унікальною легуючої присадкою. З її допомогою легкий алюміній, наприклад, стає міцніше сталі, захисна тканина типу кевлар перетворюється на непробивну броню. В даний момент світовий ринок наноалмазів становить 7 тонн. Росія може отримувати при утилізації боєприпасів до 5 тонн цінної сировини на рік. 

Як раніше повідомляв УНН, у поточному році в Росії планують утилізувати методом промислового розбору понад 27 тис. тонн непридатних боєприпасів.

Зазначимо, в Україні за різними оцінками, зберігається 1,5-2 млн тонн непридатних боєприпасів, які потребують утилізації. Фахівці наполягають, що найбезпечнішим та найвигіднішим способом утилізації є метод промислового розбору.

Для виконання робіт з утилізації боєприпасів в Україні залучаються Хімічне казенне об’єднання імені Г. І. Петровського, Донецький казенний завод хімічних виробів, Шосткінський казенний завод "Імпульс”, державний науково-дослідний інститут хімічних продуктів, асоціація підприємств "Співдружність”, Державний концерн "Укроборонсерв.


Довідка:



При вартості шихти від 300 до 500 доларів за кілограм ціна на наноалмази і нановуглеводні становить від 3 тис. до 20 тис. доларів за кілограм. Створення такої додаткової вартості в інтеграційному ланцюжку робить проект перспективним. Найбільш просунута галузь застосування наноалмазов - полірувальні пасти, хромо - алмазні зносостійкі покриття для інструментів у нафтовидобутку. Застосування наноалмазов покращує якість абразивних інструментів , полімерних композицій , гум і каучуків , систем магнітного запису , дозволяє вирощувати алмазні плівки на різних підкладках . Додавання наноалмазов в мастило різко зменшує тертя .Зараз широкому впровадженню інновації перешкоджає відсутність стандартизації наноалмазів, брак досвіду роботи з ними у споживачів.

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

Джерело:

http://www.unn.com.ua/uk/news/1292509-v-rosiyi-planuyut-otrimuvati-tonni-nanoalmaziv-zavdyaki-utilizatsiyi-boyepripasiv

 

Переглядів: 726 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 26.04.2024, 22:35
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 3
Гостей: 2
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024