Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2014 » Січень » 21 » МКЧХ запропонував карати геймерів за військові злочини в електронних іграх, що порушують Женевські Конвенції 1949 р. і Додатки до 1977 р.
12:25
МКЧХ запропонував карати геймерів за військові злочини в електронних іграх, що порушують Женевські Конвенції 1949 р. і Додатки до 1977 р.

ІГРИ  І  МІЖНАРОДНЕ  ГУМАНІТАРНЕ  ПРАВО

 


Міжнародний Комітет Червоного Хреста запропонував карати геймерів за військові злочини в іграх, повідомляє CNET.

 

Представники гуманітарної організації виступили з пропозицією ввести в сучасні ігри штрафи і покарання за порушення пунктів Женевських конвенцій. На думку авторів пропозиції, гравець не повинен безкарно атакувати мирне населення або дружні війська. Як аргумент Червоний Хрест наводить думку про те, що сучасні ігри стали досить реалістичними, тому в них пора починати дотримуватися правил реальної війни.


При цьому організація підкреслила, що не збирається вступати в суперечки про шкоду віртуального насильства і не збирається забороняти його в сучасних іграх, оскільки це зробить військові ігри нереалістичними.


Варто відзначити, що пропозиція гуманітарної організації відноситься тільки до тих ігор, де моделюються реальні військові дії, а не події космічної або фентезійної війни.


Женевські конвенції - ряд міжнародних договорів, які регламентують деякі питання військового часу, а також захищають положення біженців, військовополонених і цивільне населення у воєнний час. Перша конвенція була прийнята в 1864 році. Надалі документ не раз переглядався і доповнювався.

 

Фото – з вільних джерел в Інтернеті

Джерело:

http://www.newsmarket.com.ua/2013/10/chervoniy-hrest-proponuye-karati-za-viyskovi-zlochini-v-igrah/#

 

Переглядів: 624 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Середа, 24.04.2024, 11:50
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024