Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2014 » Січень » 23 » Вісті з РФ: Голова Архангельського Червоного Хреста Наталія Голубєва про роль волонтерів у діяльності Товариства
22:39
Вісті з РФ: Голова Архангельського Червоного Хреста Наталія Голубєва про роль волонтерів у діяльності Товариства

ДОБРОТВОРЦІ – ВЕЛИКА СИЛА


З допомогою волонтерів  реалізуються численні програми,  у тому числі й ті , яким вже майже півтора століття.

 

«Наша робота тримається виключно на волонтерах , оскільки на всю Архангельську область у нас всього чотири штатних співробітники . Що ж до зібраних коштів , то вони йдуть тільки на допомогу нужденним людям. Збільшувати штат у нас немає можливості » , - повідомила видання « Двіні -Інформ » керівник  Архангельського Червоного Хреста Наталія Голубєва.

 

Не дивлячись на це, Червоний Хрест реалізує безліч програм . Одна з них - харчування хлопців з малозабезпечених сімей. Цій програмі вже 16 років. Щодня в благодійних їдальнях харчується 2500 дітей  Помор'я, котрі отримують благодійні обіди.

 

Вони організовані за фінансової підтримки Норвезького Червоного Хреста, який  щорічно витрачає на це - 14 мільйонів рублів.

 

Слід відзначити й одну з найстаріших програм - «Допомога погорільцям і людям , постраждалим при надзвичайних ситуаціях».

 

«Цю програму ми ведемо вже 136 років. Так, так , ви не помилилися - стільки років , скільки існує Червоний Хрест на території Архангельської області. Люди приходять до нас з довідкою з пожежної інспекції і незалежно від того, є у них документи на руках, чи ні, де вони працюють , який у них достаток , ми надаємо їм допомогу » , - заявила Наталія Голубєва.

 

 

Також , спільно з Архангельським обласним протитуберкульозним диспансером реалізується програма допомоги хворим на туберкульоз. Лікування це вельми тривале, хтось приїжджає навесні, а їде додому тільки взимку. І не у всіх є можливість купити, приміром , одяг. Щоб люди змогли нормально повернутися додому , Червоний Хрест надає їм необхідні теплі речі.

 

Одну з найважливіших функцій Товариства виконує рятувальний загін Червоного Хреста.  Це молодіжна програма , яка діє в Архангельську 12 років. Хлопці , що пройшли курс навчання за програмою «Перша допомога» , допомагають , наприклад , постраждалим при катанні з гір у Малих Корелах .

 

А ще в грудні 2013 року на базі відділення Червоного Хреста створено штаб швидкого реагування при надзвичайних ситуаціях.

 

«Він буде працювати на будь-яких територіях , не залежно від того , де сталася біда , припустимо , як зовсім недавно це трапилося в Хабаровську. Це може бути і землетрус , і повінь , і будь-які інші НС » , - заявила керівник регіонального Червоного Хреста.

 

Залишається тільки щиро подякувати волонтерам Червоного Хреста за їх неймовірно велику доброту і самовіддану працю на благо всіх.

 

Фото - автора

Автор - Наталія Гнєздова

 

Джерело:

 http://www.dvinainform.ru/society/2014/01/23/21011.html

Переглядів: 709 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 26.04.2024, 18:30
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 1
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024