Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2014 » Січень » 24 » Близько 50 співробітників Червоного Хреста працює у центрі Києва
14:29
Близько 50 співробітників Червоного Хреста працює у центрі Києва

ВАЖЛИВЕ УТОЧНЕННЯ


  У Товаристві Червоного Хреста України оперативний черговий повідомив УНН,

  що близько 50 їх представників наразі працюють у центрі Києва та 

 за необхідності надають допомогу потерпілим.

 



У Товаристві також повідомили, що сьогодні, 22 січня, жоден їхній штатний працівник не постраждав. Не було і нападів на приміщення Товариства, попри інформацію, що з’явилася в Інтернеті.


Нагадаємо, раніше з’явилося повідомлення, що 22 січня на вул. Грушевського в Києві після другої атаки "Беркута”, відтіснивши мітингувальників, 6 спецпризначенців зайшли в приміщення Червоного Хреста, де перебували медики і постраждалі та влаштували там погром.

 

Фото – з вільних джерел в Інтернеті

Джерело:

http://amn.net.ua/ukr/news/events/28892

 

Довідка:

Оперативний черговий ТЧХУ, який давав спростування агенції УНН, не пояснив докладно журналістам, що Червоний Хрест у своїй діяльності опирається, переважно, на роботу не штатних працівників, яких дуже мало, а волонтерів. Медпункт, розгромлений силовиками на вул. Грушевського у Києві, не числився і не числиться на балансі ТЧХУ і був тимчасовим пересувним польовим медичним пунктом з надання першої домедичної допомоги, який обладнали не штатні працівники Товариства, а лікарі-волонтери Червоного Хреста, які діють уже другий мсяць серед мітингувальників на Мадані.

 

Крім того, у спростуванні ні слова не сказано, що напад на лікаря, чи він з червоним хрестом, чи без нього, у час, коли той надає пораненому допомогу, підпадає під санкції Гаазького трибуналу.

 

Та про це дуже широко і докладно розповів 23 січня у своєму виступі у програмі «Підсумки дня» на «5 телеканалі» віце-президент ТЧХУ, професор, доктор медичних наук, екс-міністр охорони здоров'я України  Микола Поліщук.

 

Його висновки підтримав  координатор медичної служби Євромайдану Олег Мусій в ефірі «5 каналу». На запитання ведучої Вікторії Сюмар зі студії, як все сталося, він просто з Майдану пояснив:

 

«Лікар-волонтер на колінах надавав медичну допомогу потерпілому, знаходячись спиною до «Беркуту», при чому на ньому була біла каска з червоним хрестом і біла футболка з великими червоними хрестами на спині та грудях. І ось «гуманний» беркутівець вистрілив тричі у цей червоний хрест у волонтера на спині. Слава Богу, що це були гумові кулі. Таке ставлення - розстрілювати червоний хрест - заслуговує тільки глибокого осуду. Це просто звірство якесь».

 

«Починаючи з 19 січня, постраждали п'ять медичних працівників, двоє з яких лікарі», - сказав він.

При цьому О. Мусій розповів про те, що, починаючи з 19 січня, постраждали п'ять медичних працівників, двоє з яких – лікарі.

Програма журналістки «5 телеканалу» Вікторії Сюмар, яка вийшла у світ 23 січня, мала промовисту назву – «Кров на барикадах».

 

Переглядів: 633 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 29.03.2024, 00:04
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024