Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2014 » Січень » 25 » Червоний Хрест і донорство крові: Торік донори Сумського НВО ім. Фрунзе врятували 158 людських життів
13:38
Червоний Хрест і донорство крові: Торік донори Сумського НВО ім. Фрунзе врятували 158 людських життів

ДОНОРСЬКІ ДИНАСТІЇ


  У 2013 році працівники ПАТ «Сумське НВО ім. М.В. Фрунзе» здали близько 

  однієї тонни крові та її компонентів, завдяки яким вдалося врятувати 

  життя і поліпшити стан здоров'я 158 фрунзенців та членів їх сімей.

 




Торік майже 70 % від загальної кількості звернень , адресованих в банк крові НВО ім. Фрунзе , надійшло від онкохворих. Потребували донорської крові і породіллі , а також ті , хто перебував на лікуванні в терапевтичних , гематологічних та інших відділеннях різних медичних установ міста , області , країни.

 

«У будь-яку годину дня і ночі ми готові надати допомогу заводчанам і членам їх сімей в тій кількості і в тому вигляді , які їм необхідні. Це норма , яка діє в об'єднанні вже майже шість десятиліть. Всього протягом минулого року підприємство надало безоплатну допомогу у вигляді крові та її компонентів в обсягах, рівних сумі майже 170 тис. грн.» , - Зазначає голова Товариства Червоного Хреста Сумського НВО ім. М.В. Фрунзе Раїса Волжина .

 

Торік забори крові на підприємстві традиційно проходили двічі на місяць , участь у них взяли близько 800 фрунзенців .

 

«Зараз дуже важко знайти донора за короткий проміжок часу, а враховуючи те, що лікування коштує недешево, то безкоштовна донорська кров просто безцінна. Я не перший раз звертаюся в заводській банк крові. Нещодавно препарати з крові знадобилися моїй матері. Без затримок мені надали все необхідне, і сьогодні мама почувається набагато краще », - каже інженер -технолог управління головного технолога НВО ім. Фрунзе Лариса Поникла.

 

Донорський рух ПАТ «Сумське НВО ім. М.В. Фрунзе » вважається найчисленнішим не тільки в Сумській області, а й в країні в цілому. Він об'єднує близько 1,5 тисячі заводчан, а 288 з них - мають звання «Почесний донор України» - вони здали по 18 л крові кожен. Ще дев'ять працівників, що не пошкодували по 45 л власної крові заради порятунку людей, є Заслуженими донорами України .

 

Всі вони належать до числа так званих кадрових донорів , які здають кров не рідше трьох разів на рік. Крім того , більшість з них долучає до цього руху своїх рідних. Тому в об'єднанні досить багато не тільки трудових, але й донорських династій.

 

Фото – з вільних джерел в Інтернеті

Джерело:

http://inews.sumy.ua/в-прошлом-году-доноры-сумского-нпо-им-ф/

 

Переглядів: 667 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 25.04.2024, 02:17
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024