Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2014 » Січень » 31 » Увага – досвід: У Черкасах затвердили перелік роботодавців та оплачуваних громадських робіт
12:06
Увага – досвід: У Черкасах затвердили перелік роботодавців та оплачуваних громадських робіт


ДОДАТКОВІ  РОБОЧІ  МІСЦЯ


Відповідним рішенням Черкаської міської ради затверджено перелік 

роботодавців та видів громадських робіт, які будуть проводитись

 у 2014 році за рахунок коштів Фонду загальнообов’язкового

державного страхування на випадок безробіття та за рахунок 

коштів міського бюджету. Про це повідомили у прес-службі 

Черкаського міськвиконкому.

 






Як інформують в Департаменті економіки та розвитку, подібну практику залучення безробітних жителів міста до виконання громадських робіт використовували і в 2013 році. Загалом, торік на організацію громадських робіт передбачалося виділити 300 тисяч гривень, з них профінансовано – 151,9 тис. грн. Було укладено 5 договорів – 3 з комунальними підприємствами «Центральний стадіон», «Дирекція парків» та «Комбінат комунальних підприємств», а також договори з Черкаською обласною організацією товариства сліпих (УТОС) та з ГО «Спілка батьків дітей інвалідів-оновлена». Всього працевлаштовано на громадських роботах у 2013 році – 1300 осіб.

 

Організацію та фінансування громадських робіт у 2014 році покладено на департамент економіки та розвитку ЧМР, а Черкаському міському центру зайнятості доручено сприяти їх організації та проведенню. До переліку роботодавців включено 12 юридичних осіб. Більшість із них – комунальні підприємства міста: «Дирекція парків», «Центральний стадіон», «Комбінат комунальних підприємств», «Черкаське експлуатаційне лінійне управління автомобільних шляхів», «Соснівське СУБ», «Управління по експлуатації Будинку рад і об’єктів обласної комунальної власності». Поміж найпоширенішого виду робіт – благоустрій та утримання в належному стані територій.

 

Придніпровська та Соснівська районні організації Товариства Червоного Хреста, яких також затверджено до переліку роботодавців, планують залучати громадян до догляду за особами похилого віку та інвалідами, а також за хворими в закладах охорони здоров’я. Ще одна громадська структура: Черкаська обласна організація товариства сліпих (УТОС) залучатиме безробітних черкасців до супроводу та соціального обслуговування осіб з вадами зору, які перебувають на обліку в організації Українського товариства сліпих. Догляд за дітьми-інвалідами хоче організувати ГО «Спілка батьків дітей інвалідів – оновлена».

 

КП «Черкаське експлуатаційне лінійне управління автомобільних шляхів» залучатиме безробітних до проведення робіт, пов’язаних із будівництвом, реконструкцією, ремонтом та утриманням автомобільних доріг, упорядкування придорожніх смуг, прибордюрної частини вулиць.

 

Фото – www.dr.ck.ua

Джерело:

http://www.dr.ck.ua/news/region/9703

 

Переглядів: 581 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 19.04.2024, 20:43
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024