Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2014 » Січень » 31 » Офіційні вісті: Міністерство соціальної політики про гуманітарну допомогу у 2013 році
13:56
Офіційні вісті: Міністерство соціальної політики про гуманітарну допомогу у 2013 році

 

ВАНТАЖІ  МИЛОСЕРДЯ

 

   

   Майже 900 тис. осіб одержали гуманітарну допомогу,

   ввезену до України протягом 2013 року. Про це повідомив

   заступник в.о. Міністра соціальної  політики В’ячеслав

   Коломієць.

 

 

 

 

 

«Протягом минулого року Мінсоцполітики докладало усіх зусиль, аби гуманітарні вантажі, призначені для установ соціального захисту та для найбільш незахищених верств громадян, розмитнювались у максимально стислі строки. Загалом, за оперативною інформацією, 2013 року гуманітарну допомогу отримали майже 900 тисяч осіб», - сказав він.

 

Як відзначив В’ячеслав Коломієць, вантажі, які одержували статус гуманітарної допомоги, направлялися на матеріальне забезпечення закладів соціального обслуговування, лікарень, будинків-інтернатів, шкіл, дитячих садків та інших установ соціального спрямування. «Переважна більшість таких вантажів містила меблі, ліжка, постільну білизну, засоби гігієни, харчові продукти, інвалідні візки, милиці та інші засоби реабілітації», - сказав він.

 

Заступник в.о. Міністра повідомив, що з поміж 967 визнаних протягом минулого року вантажів близько 150 здебільшого містили саме засоби реабілітації. Крім того, він відзначив, що багато вантажів містили або обладнання для медичних установ, або безпосередньо ліки.

 

«Виключно вироби медичного призначення (медичні меблі, медичні прилади, операційні матеріали, постільна білизна, хірургічні інструменти) отримували Івано-Франківська обласна та Маріупольська міська організації Червоного хреста, Тлумацька центральна районна лікарня, Кременчуцький обласний госпіталь для інвалідів війни, Вінницький обласний клінічний госпіталь для інвалідів Вітчизняної війни», - сказав він.

 

Крім того, він повідомив, що у 2013 році визнано гуманітарною допомогою лікарські засоби для Державної акціонерної компанії «Ліки України», Державного підприємства «Укрвакцина», Національної дитячої спеціалізованої лікарні «Охматдит», Міжнародної діабетичної асоціації України, Всеукраїнської благодійної організації «Всеукраїнська мережа людей, які живуть з ВІЛ/СНІД».

 

Щодо основних країн-донорів, то за минулий рік лідером є Німеччина – звідти надійшло близько 3433 тон гуманітарної допомоги.(31,1%). Крім того, багато вантажів надходило зі США – 2220 тон (20,1%) та Королівства Нідерландів – 1250 тон (11,3%).

 

Довідка

 

Починаючи з лютого 2013 року, до Мінсоцполітики надійшло 2590 звернень щодо надання статусу гуманітарної допомоги. З них 1397 одержали позитивну відповідь, 812 звернень повернуті на доопрацювання і ще 330 знаходяться на погодженні в інших центральних органах виконавчої влади та 51 на опрацюванні в Мінсоцполітики.

 

Прес-служба Міністерства соціальної політики

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті        

Джерело:

http://www.kmu.gov.ua/control/uk/publish/news_article?art_id=247014515&cat_id=244276429

 

 

Переглядів: 687 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 27.04.2024, 01:15
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024