Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2014 » Лютий » 11 » Соціолог у Червоному Хресті: дослідження аспіранта Ольги Бойко із Папського Салезіянського Університету у Римі
11:07
Соціолог у Червоному Хресті: дослідження аспіранта Ольги Бойко із Папського Салезіянського Університету у Римі

СЕКРЕТИ  СІМЕЙНОГО ВОЛОНТЕРСТВА

 

Наукові керівники аспіранта Ольги Бойко (на знімку), котра пише 

дисертацію у Папському Салезіанському Університеті у Римі, доручили

їй вивчити і узагальнити причини і мотивацію сімейного волонтерства.

 






Так як у Личаківській РО ТЧХ м. Львова, її голова – Ірина Апостолюк з чоловіком Олександром, понад 20 років віддали роботі у Червоному Хресті, то аспірант і зацікавилася цим фактом.

 

Соціологічне опитування має два виміри – усну бесіду і письмове заповнення наперед складених науковцями таблиць, які спрощують роботу і зменшують похибку опитування.

 

Ірина пройшла у аспіранта усну співбесіду, Олександр відбувся письмовим поясненням причин свого волонтерства. А написане пером…Нижче приводимо витяг з його відповідей.

 

- Розкажіть, які ролі ви виконуєте у Червоному Хресті?

Я – волонтер, допомагаю вести сайт  Личаківської РО ТЧХ м.Львова, а  дружина – голова районної організації Червоного Хреста у м. Львові.

- Чи ваша діяльність відбивається на вашій сім"ї? У чому саме?

Так. Дуже багато часу  віддаю волонтерській роботі.  Треба вкладати і свої кошти. Крім  того, необхідно  залучати й інших волонтерів, які би  допомагали  виконувати мені окреслене Червоним Хрестом завдання, так як власних знань і навиків не завжди вистарчає.

На вашу думку, чому лише деякі сім’ї вирішують бути небайдужими до потреб суспільства, допомагати іншим?

Не знаю. Кожен вибирає свій шлях самостійно.

-Які причини, чи мотиви вибору такого стилю життя?

Світогляд. Виховання. Оточення.


Наша довідка:

У Римі у монахів - салезіани діє Папський Салезіанський Університет  який був заснований у 1940 році в Турині. У 1965 році

навчальний заклад переведений до Рима. Університет налічує 7 факультетів: богословський, філософський, канонічного права, 

педагогіки, християнської і класичної літератури, катехитики і роботи з молоддю та факультет ЗМІ.

 

Салезіанам також належить Богословський Інститут Святого Томи Аквінського в Мессіні (Італія), Богословський Коледж Найсвятішого Серця Ісуса в Шиллонгу (Індія), коледжі в Бангалорі (Інідія), Каракасі (Венесуелла), філії богословського факультету Салезіанського Університету в Іспанії, Ізраїлі, Гватемалі, Бразилії, Мексиці, Конго і на Філіппінах.

 

Окрім чоловічого та жіночого салезіанських згромаджень, існує також Асоціація салезіанських співпрацівників (мирян) (ACS), яка була заснована самим Доном Боско. Окрім цієї організації, існують також волонтери св. Дона Боско, Конфедерації випускників салезіансьих закладів та інші. Ці всі організації складають «Салезіанську сім‘ю» - головою якої є генеральний настоятель салезіан. Генеральний настоятель салезіан обирається на генеральній капітулі, в яку входять представники різних спільнот Салезіанської сім‘ї терміном на 6 років.

 

На початок ІІІ тисячоліття салезіани працювали в 116 країнах світу, налічували більше 20 000 членів та 2 711 домів. Салезіани є третьою за величиною місійною католицькою спільнотою в світі.

 

Фото – Ірини Дзіклевич

Прес – служба Личаківської РО ТЧХ м. Львова

 

 

 

 

Переглядів: 764 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 25.04.2024, 11:22
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
«  Лютий 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024