Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2014 » Лютий » 13 » Волонтеру Червоного Хреста на замітку: У Львові з’явився сімейний центр дозвілля «Під спільним дахом»
12:29
Волонтеру Червоного Хреста на замітку: У Львові з’явився сімейний центр дозвілля «Під спільним дахом»

БІБЛІОТЕКИ  НОВОЇ  ДОБИ


Сьогодні, 12 лютого, у Львові урочисто відкрили Сімейний центр розвитку

й дозвілля «Під спільним дахом», який є оновленою бібліотекою, що входить

до Централізованої бібліотечної системи для дітей.






 

Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

 

«Нам потрібна бібліотека як центр розвитку громади, адже бібліотеки,як місця, де видаються і зберігаються книги, відходять у минуле. Ми щасливі, що люди, які тут працюють, добре це розуміють. Тішить те, що дитяча бібліотечна система працює добре та в правильному напрямку. Для того, щоб мати такий центр, потрібно мати приміщення. Ми працюємо з бібліотеками так, аби вони перетворювались в такі центри, незалежно від того, яку площу вони займають, та будували свою роботу таким чином, аби сюди хотілось прийти», – зазначила начальник управління культури ЛМР Ірина Подоляк.

 

Ремонт бібліотеки №19 тривав п’ять років у два етапи. Загалом на оновлення бібліотеки було виділено близько 250 тисяч гривень з бюджету львівської міської ради (ремонтні та оздоблювальні роботи, закупівля меблів). Комп’ютерну техніку бібліотека отримала завдяки перемозі у програмі «Бібліоміст».

 



Бібліотека №19 є одною з найбільших дитячих бібліотек міста Львова, її площа близько 1000 м. кв. Також бібліотека впроваджує й нові нетрадиційні послуги: незвичний teenager-сервіс «Міняю все», «Бібліоняня» для найменших відвідувачів, інтернет-розсилка для батьків «Бібліо-mail» та інші.

«Ми відчуваємо, що зараз бібліотека повинна бути дуже інтерактивною, тому що крім отримання знань, інформації, ділового читання, дитина ще вимагає дозвілля. На сьогодні ця бібліотека переформатована і стає центром розвитку і дозвілля дітей. Є релакс-зона, де дитина може відпочити, зустрітися з психологами, усамітнитися і почитати. У зоні «Арт-брама» діти можуть малювати, презентуючи ці малюнки, можуть створювати власні вистави.

 

Незвичним для бібліотеки є тенісний стіл. Відпочиваючи, можна створювати міні-турніри. У холі ми плануємо влаштовувати танці для дітей, щоб у п’ятницю з 16 до 18 години вони вчилися танцювати, а ми будемо запрошувати людей, які будуть їх навчати. Відкривається бібліотераса – це зона, де в літній період буде читальний зал.

 



Маємо зони ділового читання та інтернет-зону, адже наша бібліотека виграла грант в програмі «Бібліоміст». Окрім цього ми обслуговуємо пенсіонерів, у нас є програма «Щасливий вік», навчаємо користування Інтернетом наших бабусь та дідусів. Вони залюбки приходять у час, коли немає дітей (з 10 до 12 години), та навчаються комп’ютерної грамотності.



 

У нас є «Дружна родина», у неділю відкриваємо «Бібліоняню» для молодих сімей та мам, які можуть залишити своїх дітей, або бути разом з ними і відпочивати протягом двох годин. Ми обслуговуємо найменших діток – з двох до шести років. «Дружня родина» дає змогу і читати, і відпочити. Така сьогодні сучасна і креативна бібліотека», – зазначила Валентина Галушко, директор Централізованої бібліотечної системи для дітей м. Львова.

 

Зазначимо, Сімейний центр розвитку й дозвілля «Під спільним дахом» працює з 10 до 18 години, окрім суботи, всі послуги безкоштовні. Працівники центру запрошують відвідувати бібліотеку та її нові підрозділи, інноваційні території, а вони в свою чергу забезпечать цікаве та якісне дозвілля. 

 

Фото -www.zaxid.net

Джерело:

http://zik.ua/ua/news/2014/02/12/u_lvovi_zyavyvsya_simeynyy_tsentr_dozvillya_pid_spilnym_dahom_460269

 

 

Переглядів: 605 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 29.03.2024, 12:06
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
«  Лютий 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024