Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2014 » Лютий » 13 » Примхи погоди: Україну чекає великий паводок
22:14
Примхи погоди: Україну чекає великий паводок

ЛЬОДОХІД  І  ПАВОДОК


  Через різкі перепади температури в декількох регіонах України можуть 

  початися потопи. Ситуацію посилює те, що погодні капризи, за 

  словами синоптиків, продовжаться: аномальне лютневе тепло 

  збережеться до середи, далі нас знову чекають морози, а на початку 

  березня - знову потепління.


 

В результаті, через танення льоду та снігу, з 10 лютого рівень води в річках вже піднявся на 1,5 метра в Львівській, Івано-Франківській, Закарпатській та Чернівецькій областях, паводок очікується і в Криму - до 1 метра.

 

Невеликий підйом води спостерігається також у Рівненській та Житомирській областях - від 30 до 80 см. "Сегодня" вирішила скласти карту регіонів, де небезпека паводку найвища.

 

Незважаючи на тривожні сигнали, рятувальники поки зберігають спокій, але не виключають, що погода буде не на руку українцям.

 

"Ми прогнозуємо, що цього року рівень підйому води в річках буде в межах норми або навіть нижче, - розповіла начальник прес-служби МНС Наталія Іваненчук. - Правда, в деяких регіонах важливі ще й ситуативні фактори. наприклад, у карпатських річках рівень води залежить також від конкретних погодних умов у період танення снігу. Коли ці два фактори накладаються один на одного, небезпека затоплення підвищується ".

 

Проте рятувальники все одно знаходяться в стані посиленої готовності: за словами Іваненчук, зараз розроблено план дій при паводку, створена міжвідомча група з різних підрозділів. Приготувалися рятувальники і технічно: вже готові близько 10 тисяч одиниць спецтехніки - це пожежні машини з помпами для відкачування води, насоси, мобільні електричні генератори для роботи в екстремальних умовах і близько 900 човнів.

 

Начальник прес-служби зазначає: головна робота для рятувальників сьогодні - це постійний моніторинг ситуації в проблемних регіонах.

 

"Особливо важливо - це технічний стан гідроспоруд, саме від них залежать масштаби наслідки паводку, - пояснила Іваненчук. - Також ми проводимо постійні навчання та тренування".

 

Документи і ліки Рятувальники попереджають - краще відразу підготуватися до можливої ​​повені. Тим, хто може опинитися в зоні ризику, необхідно заздалегідь зібрати найважливіші речі - документи, ліки, по можливості запас продуктів на кілька днів і змінний одяг.

 

Цінні речі та меблі бажано перемістити на верхні поверхи. За відсутності надувного човна, як плавзасоби згодиться і звичайна автомобільна шина. Ще один важливий атрибут - яскраве полотнище, яким можна буде подати сигнал про допомогу.

 

Одяг по можливості повинна бути максимально легкою і водонепроникної, важка тканина та взуття можуть затягнути на дно. Після потопу рекомендують провітрити приміщення, а продукти, які контактували з водою, не їсти.

 

Як повідомлялося раніше, до кінця поточного тижня і першої половини наступного температурний режим буде значно вище норми і буде триматися в межах від 0 до +5 тепла і лише в окремих районах - до 1-2 градусів морозу. Найтепліше буде в Криму та на Закарпатті - від 5 до 10 градусів тепла.

Фото – з вільних джерел в Ітернеті

Джерело:
http://expres.ua/digest/2014/02/13/101770-ukrayinu-chekaye-velykyy-pavodok

 

Переглядів: 638 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 27.04.2024, 04:37
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
«  Лютий 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024