Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2014 » Лютий » 13 » Молодіжний флеш-моб «Точки опори» у Міжнародний день презервативу
22:42
Молодіжний флеш-моб «Точки опори» у Міжнародний день презервативу

ДЕНЬ  «ГУМОВОЇ  БРОНІ»


В рамках проекту: "Живи позитивно: психосоціальна підтримка 

ВІЛ-позитивних ЧСЧ в Україні” - за підтримки Фонду Елтона 

Джона та французького фонду Sidaction, волонтери Точки опори 

та члени студентської ради станцювали веселий танець 

і роздавали презервативи перед корпусом Національного 

Університету імені М.П. Драгоманова у м. Києві. 

 



Кожного дня 68 осіб в Україні інфікуються на ВІЛ, а також серед ЧСЧ поширення ВІЛ – 6,4%. З 2008 року в Україні головним шляхом інфікування на ВІЛ є сексуальний. Тобто, у зоні ризику - кожен громадянин України, а особливо сексуально активна молодь!

 

Точка опори та AIDS Healthcare Foundation не випадково обрали місцем проведення флеш-мобу педагогічний корпус Університету. Адже ми розуміємо, як важливо, щоб студенти та молодь практикували безпечний секс та безпечну поведінку.

 

Презерватив є одним з найнадійніших засобів захисту від ВІЛ та ІПСШ. Також, презерватив достатньо простий у використанні, не шкідливий для здоров’я,  і надзвичайно ефективний. Беручі до уваги епідемію ВІЛ/СНІДу в України, ВБО "ТОЧКА ОПОРИ” закликає до обов’язкового використання презервативів при сексуальному контакті.

 

Використовуючи презерватив як комплексний засіб захисту, ви піклуєтесь не тільки про своє здоров’я, а й про здоров’я свого партнера.

 

На сьогоднішній акції, у плідній співпраці ВБО Точка опори та фонд AIDS Healthcare Foundation хочуть, ще раз наголосити молоді та студентству, про необхідність піклуватись про своє здоров’я, та здоров’я своїх партнерів. 

Будь на хвилі - захищайся!

 

Довідка:

13 лютого, напередодні Дня всіх закоханих, в світі відзначають Міжнародний день презерватива. В Україні до цього дня за підтримки Фундація охорони здоров’я проти СНІДу – AIDS Healthcare Foundation (AHF) відбулася акція «Захисти своє кохання».

 

В рамках акції «Захисти своє кохання» протягом дня буде роздано 20 тис. презервативів в Києві, Одесі, Білгород-Дністровську, Вознесенську, Керчі, Ладижині, Томашполі, Первомайську, Лисичанську, Южноукраїнську, Сватовому, Джанкої та Красному Лучі.



 

В Києві цього року до Дня презерватива відбувся також танцювальний флеш-моб: біля Національного педагогічного університету ім. Драгоманова студенти танцювали, щоб закликати українців використовувати презервативи. Аналогічний флеш-моб в цей день пройде також на центральній вулиці Києва – Хрещатику. Крім цього, волонтери в костюмах «Людини-презерватива» роздавали біля корпусу педагогічного університету і роздаватимуть на Хрещатику презервативи всім бажаючим. 

 

Про те, як проходив минулорічний День презерватива в Україні, можна дізнатися на сайті ініціативи Love Condoms.

 

«Презерватив залишається найефективнішою та найбільш економною зброєю проти ВІЛ/СНІД та інших затворювань, що передаються статевим шляхом, який також використовується як контрацептив», – говорить Констанція Боріс, менеджер з адвокації AHF.

 

Мета кампанії «Захисти своє кохання» – сприяти широкому доступу, використанню та прийняттю в суспільстві  презервативів. Адже застосування презервативів є важливою складової в глобальній  боротьбі проти СНІДу.

 

 

«Презерватив надійніше за всі існуючи засоби контрацепції захищає людину від інфікування ВІЛ та хворобами ІПСШ. Беручі до уваги, що на разі не існує ліків від ВІЛ, ми пропагуємо безпечний секс і здоровий спосіб життя. Використання презервативу – найкращий спосіб не допустити поширення ВІЛ-епідемії. Звісно, використання презервативу – особиста справа кожного з нас, але ми закликаємо думати не тільки про себе, а й про свого партнера»,  – говорить Богдан Глоба, виконавчий директор Всеукраїнської благодійної організації «Точка опори».

 

AHF закликає уряд та суспільство зруйнувати економічні та ідеологічні бар'єри, які перешкоджають легкому доступу до безкоштовних і недорогих презервативів для всіх, хто їх потребує, аби запобігти поширенню ВІЛ/СНІДу в Україні.

 

У 2009 році ціни на презервативи в Україні зросли майже втричі, і стандартна упаковка, яка до цього коштувала 6-8 гривень, стала продаватися по 22-30 грн. Дистриб'ютори пояснили такий ціновий стрибок різким підвищенням курсу долара. Ця ситуація відразу відбилася на активності споживачів: попит на презервативи впав у 1,5-2 рази.

 

У дослідженні 2010 року опитувалися жителі міст-мільйонників у віці від 14 до 45 років про те, яку ціну за упаковку презервативів з 3 штук споживачі вважають найбільш адекватною. Така упаковка, на їхню думку, не повинна коштувати дешевше 9 грн., продукція за меншою ціною сприймається як підозріло дешева та неякісна. Верхню межу ціни доступних презервативів люди встановили на рівні 14 грн.

 

AHF нагадує, що ціна виробництва презерватива – лише декільке центів.

За підсумками 2011 р., близько 68% українців вибирають в якості основного засобу контрацепції презервативи. Варто зазначити, що в Україні поступово підвищується культура використання презервативів на тлі зростання соціальної відповідальності населення за своє здоров'я. 70% молодих людей стверджують, що користувалися презервативом при останньому ризикованому стосунку.

 

Замість епілога: Міжнародний день презерватива  


Святкування Міжнародного дня презерватива було започатковане в США в 1970 роцах організаціями, що борються проти СНІДу. Дата була обрана невипадково, адже наступний за Днем презерватива – День закоханих, які повинні берегти своє здоров’я та здоров’я партнерів від ХПСШ. Але варто пам’ятати, що  презерватив захищає від  ВІЛ-інфекції не на 100% , а на 85-95%.  Тому потрібно бути вірним одному партнеру та разом з ним регулярно проходити тест на ВІЛ. 

Статистика щодо ВІЛ/СНІДу в Україні
Сьогодні ступінь поширеності ВІЛ/СНІДу в Україні є одним з найвищим серед країн Європи. Інфекція виявлена у понад 1% дорослого населення України. У 2011 р. в Україні кожного дня діагноз ВІЛ-інфекція встановлювався у 58 осіб, діагноз СНІД – у 25 осіб, а 10 осіб помирало від захворювань, зумовлених СНІДом. Всього за період з 1987 р. по 2013 р. в Україні було зареєстровано 204 304 випадки ВІЛ-інфекції. За цей час від СНІДу померли 26 706 осіб.

AIDS Healthcare Foundation (AHF) 


AHF заснована в 1987 міжнародна організація по боротьбі зі СНІДом, яка сьогодні веде свою роботу в 27 країнах світу.    

Наразі AHF проводить кампанію по підвищенню обізнаності та просвіти молодих людей про важливість використання презервативів, а також напередодні Міжнародного дня презерватива  організувала в містах України  безкоштовні експрес-тестування всіх бажаючих на ВІЛ.

 

Контактні особи:


Констанція Боріс,
050 384 86 86, 

constance.boris@aidshealth.org

 

Ольга Сухина 
050 359 33 45,

 o.suhina@krasni.com.ua

 

Детальніше -http://www.forumspaskiev.org.ua/databox/2013/02/20751.php

 

 

Фото – з вільних джерел в Інтернеті

Джерело:

 http://www.t-o.org.ua/news/show_22/

 

 

 

 

Фото AHF Ukraine

Переглядів: 1030 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 25.04.2024, 05:52
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
«  Лютий 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024